Inbouwdoosjes elektriciteit inlemen | Ecobouwers.be

U bent hier

Inbouwdoosjes elektriciteit inlemen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sneeuwenregen
15/08/2014 - 08:18

Dag iedereen

we plaatsten een houtskelet en dat werken we af met fermacell-platen waarop we nog een centimetertje leem willen zetten. Nu vroeg ik me af hoe ik best te werk ga om de oranje inbouwdoosjes in te werken? Komen die vb. effen met de buitenkant van de fermacell? Dan zitten schakelaars e.d. een cm buiten de fermacell en op de leem? (Gaat de leem daaronder niet uitbrokkelen rond de elektromodules?)

Of moeten we sowieso de doosjes zo monteren dat ze een cm uitsteken buiten de fermacell? Is het het best om een net te bevestigen en door te lemen over de doosjes en dit achteraf terug uit te snijden?

Kan iemand me hierover wat meer vertellen? In alle geval veel dank op voorhand.

S

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van waltervaes
15/08/2014 - 08:32

Bij ons iets andere situatie, maar kan misschien helpen:

pavatherm en inbouwdoos en dan vastgezet met wat ruwe plaaster (wordt veel harder)

En daarna leem erop:

https://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenberg#52800687378379...

https://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenberg#53108909509012...

https://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenbergVERVOLG#5945094...

afbeelding van Stvn
16/08/2014 - 21:42

Je kan de klemmetjes op je priezen en schakelaars wel vervangen door langere klemmen waardoor ze zich degelijk vastzetten in de wand van het doosje in plaats van in de leem, maar het is vooral moeilijk om recht te lemen rond de opening van de doosjes, waardoor je oneffenheden of openingen krijgt rond de buitenkaders van je schakelmateriaal. 

Wat ik ook gedaan heb in zo'n geval is het doosje een cm laten uitsteken en kleine stukjes hout tussen het doosje en de fermacell steken zodat het doosje toch stevig geklemd kan worden.

Steven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.