inbouwcassette op pellets | Ecobouwers.be

U bent hier

inbouwcassette op pellets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-63
30/12/2005 - 14:27

Hallo allemaal

Wij zijn aan het overwegen om als bijverwarming een inbouwcassette op pellets te plaatsen. We hebben het type "comfort mini" van het merk extraflame op het oog.

Heeft er iemand ervaring met dit toestel? voor- en nadelen?
Uit de informatie die ik nu reeds heb meen ik te verstaan dat er warme lucht wordt geblazen, geeft dit geen zwarte "stofresten" zoals je soms bij convectoren ziet?

Dank voor de eventuele reacties,

4 Reacties

Reacties

afbeelding van hans-26
30/12/2005 - 21:10

Koen,

Een kachel of cassette geeft altijd zwarte stofresten. De oorzaak hiervan is dat het stof op de toestellen wordt verschroeid en daarna wordt verspreid in de kamer waar u inzit en "lekker" ademt. Daarom is vloer- plafond- en muurverwarming zo aangenaam en gezond, lage temperatuur en geen schroeistof. Plaats een buffervat met pelletketel is een veel beter investering mijn inziens.

Hans V.

afbeelding van felix
04/11/2006 - 23:19

koen, ik had een openhaard die jaren niet meer in gebruik was,ik heb dan besloten op zoek te gaan voor een inbouwcassette ,maar ik had een balk van hout zitten en er was een probleem voor brandt de zelf ontbranding van hout is ongeveer 250 graden zegde ze mij en er waren firmas die geen wilde plaatsen.
ik ben dan op zoek gegaan en ben bij de mini comfort van extraflame uitgekomen en ben tevreden goede bijverwarming bij niet koude dagen ook zonder verwarming op geen warmte aan mijn balk zuinig ongeveer 1kg per uur pellets ik ken een goede installateur die het toestel goed afgewerkt plaatst Gunther Puyneers van Binkom heb je nog vragen neem dan gerust contact met me op via een mail daarna mischien via telefoon.

afbeelding van ludo verswijvelen
12/12/2006 - 22:32

Beste,
Ik bezit nu momenteel een openhaard met een inbouwcasette.
Als ik nu brand heb ik daar niet zo veel warmte van.
Ik heb op een beurs in Antwerpen een stand gezien met pellets inbouwcasetten. Ik heb daar geen enkele ervaring mee, maar heb wel zeer veel interesse naar deze verwarming.
Kan iemand mij over de pellets inbouwcasetten informatie bezorgen.
Waar kan ik deze mini comfort vinden.
Alle informatie is welkom.
Ik woon te Antwerpen - Borsbeek
Bij deze al op voorhand hartelijk dank
Ludo

afbeelding van ann-10
20/03/2007 - 09:50
ann

Dealers kunnen opgevraagd worden via de importeur www.gsystems.be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.