inbouwcassette : gesloten systeem (balansventilati | Ecobouwers.be

U bent hier

inbouwcassette : gesloten systeem (balansventilati

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tom-30
20/03/2007 - 18:43

hoi,

Onze nieuwbouwwoning zal zeer goed geïsoleerd zijn (spouw 14cm, dak 20cm, vloer 10cm) en er zal ook een balansventilatie voorzien worden.

Voor de gezelligheid zouden wij echter in de leefruimte een inbouwcassette willen voorzien waarin we hout kunnen verbranden (dus geen gashaard).

Ik zou uiteraard een inbouwcassette willen die de lucht NIET aanzuigt vanuit de leefruimte maar via een aparte aanzuigleiding.

Weet iemand of dit bestaat of zijn er andere mogelijkheden om een inbouwcassette op een correcte manier te voorzien bij een woning met balansventilatie?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
20/03/2007 - 18:51

Informatie kan je vinden op www.bauweise.net.
Mon

afbeelding van paul-11
21/03/2007 - 16:43

vermoedelijk zal je het in gewone hout of gashaarden niet vinden, ik hoop van wel want ik ben geinteresseerd.

Ik weet zeker dat er pellethaarden zijn met zon systeem, aparte aanvoer en afvoer, warmteafgifte bijv. 80 % aan water, 20 % aan omgeving.

afbeelding van stephan-2
21/03/2007 - 19:05

Is deze aanzuig wel nodig als je over een balansventilatie beschikt ? In de living wordt er toch steeds verse lucht aangevoerd. Onze installateur raad af van deze toevoer te voorzien omdat hij zegt dat er dan teveel koude lucht gaat binnenkomen.

afbeelding van jerry-1
21/03/2007 - 19:53

Natuurlijk dien je je verbrandingslucht rechtstreek van buiten (of via de kruipruimte) aan te zuigen. Anders blijft er van je balansventilatie weinig balans over en je krijgt inderdaad koude lucht binnen langs al je spleten en kieren.

Tom kijk eens rond bij de gangbare kachelmerken. Haast allen hebben modellen welke werken met een aansluiting om je verbrandingslucht van buiten te halen.

afbeelding van hans-26
29/03/2007 - 21:26

Kijk voor de inbuwcassette op cv op www.lowenergyproducts.be
Deze zijn op bestelling ook te verkrijgen via aanzuig van onderen. Is een andere bouwwijze dan aanzuig in de ruimte, vandaar de bestelling.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.