Iemand kennis/ info/ ervaring met CV kachel?

Wij gaan verbouwen en willen onze oude mazoutketel vervangen door CV kachel met buffervat en zonneboiler. Wij hebben gietijzeren radiatoren, geen aansluiting op gas, vandaar deze keuze. Iemand info over een merk dat een goed werkende CV kachel in zijn assortiment heeft. Wij dachten zelf aan een hunter Herald 80B maar blijkbaar kan je deze niet meer aankopen? Of weet iemand een verkooppunt? 

 

Reacties

Ik vraag eens na bij een collega die net een CV haard installeerde.  
Maar je gaat verbouwen; dus de sky is the limit.  Zorg voor genoeg nieuwe isolatie, een goede warmteverliesberekening en misschien vind je dan nog wel andere oplossingen dan een kachel die zowat altijd een zeer milieuvervuilende uitstoot zal hebben.  En als je toch een houtkachel plaatst investeer in filters opdat je fijnstofuitstoot beperkt blijft.

Dankjewel. We zijn hiertoe gekomen omdat we nu ook dagelijks een houtkachel gebruiken. Spijtig genoeg is de sky niet de limit met de huidige kostprijzen. Aangezien we onze buitenschil in 2008 volledig hebben vernieuwd door nieuwe gevelsteen, isolatie en ramen willen we dit niet meer meenemen. De norm van toen is natuurlijk niet die vandaag... Nu zouden we vooral de binnenruimtes, isolatie dan en de verwarming aanpakken aangezien we geen nieuwe mazoutketel mogen plaatsen als deze stuk gaat...