Iemand ervaring met Drexel & Weiss? | Ecobouwers.be

U bent hier

Iemand ervaring met Drexel & Weiss?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
25/07/2006 - 22:46

Hebben de bezoekers van dit forum ervaring met of info over de ventilatietoestellen van Drexel & Weiss. Of is dit hier niet te verkrijgen? Heb deze merknaam doorgespeeld gekregen van een Duitse vriend.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
25/07/2006 - 22:55

In Duitsland is dit TOP.
Mon

afbeelding van mon jansegers
26/07/2006 - 05:54

Kijk eens naar:,,foto's voorbereidingswerken,, hier op het forum.
Mon

afbeelding van benny-5
26/07/2006 - 07:57

Heb er eentje draaien en valt prima mee.
Is prijziger als de orcon en is in feite vrij basic.

Basisuitvoering is voorzien van een driestandenschakelaar waarbij je 3 verschillende debieten instelt. Via dipswitchen kan je deze veranderen binnen een bepaalde grens.
Je moet ervan uitgaan dat je met een AWW werkt want de aangezogen lucht mag niet onder de 3°C zijn. Dus geen ontdooicyclys ed zoals bij andere toestellen. Ook geen vochtsensor. Wel een mogelijkheid op de standenschakelaar is de positie waarbij de hoogste stand automatisch gedurende een uur werkt en dan terug overschakeld op de vorige stand. De zogenaamde partyfunctie maar kan je bv oo doen na het douchen bv. Een druk op de knop en gedurende een uur hoogste stand.
De bypas is ofwel alles of niets: Om een bypas te hebben neem je de WW eruit en vervang je deze door de optionele "sommerbox". In dit geval heb je 100% bypas maar geen WW. Echter door het feit van de AWW is dit geen probleem. In de praktijk steek je deze sommerbox bv half juni en laat je deze steken tot half september. Van zodra je warmtebehoefte hebt plaats je terug je WW.
Toestel is echt gericht naar de LEW en passiefhuizen.
De mijne staat gewoon boven op 2m van m'n slaapkamer gescheiden door een deur. In de hoogste stand is hij hoorbaar bij geopende deur.
Ik heb momenteel 2 dempers van diam 160 en 0.5m lang op in -en uitlaat steken + 1 demper op de lijn naar de slaapkamer van diam 125 en 1m lengte.
Ik slaap prima en m'n vrouw ook.

Mvg

Benny

PS
Een heel bekende deelnemer(h**v) aan dit forum is oa verdeler van deze toestellen

afbeelding van wout-4
26/07/2006 - 09:49

Heb er ook een staan in de kelder maar is nog niet in bedrijf, er moet nog een filterbox op de aanzuig van de AWW komen en een kapje op de uitblaas.

http://users.pandora.be/dewachter/Bouw/slides/241.html

Wout

afbeelding van bart aertgeerts-2
26/07/2006 - 10:00

Bij ons is er ook één in bedrijf sinds een paar maand! Wel een kleiner toestel
voor een appartementformaat (60x60x60), noemt ook Picco.
Hangt in de badkamer en is erg stil. Mijn ouders slapen op ongeveer 3 meter
van het toestel, zonder probleem. Je hoort niets. Eén demper van een meter en
één demper van 1/2 meter.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.