hulp met kiezen verwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

hulp met kiezen verwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
20/01/2008 - 11:55

Wij zijn aan het uitkijken hoe we het beste ons huis gaan verwarmen, de beneden is ongeveer 130 m² om te verwarmen met vloerverwarming en de boven zijn 2 slaapkamers en een badkamer.
We willen graag een kalfire van Heat Pure 85 op de beneden verdieping plaatsen. Is het dan nog voordelig om te investeren in een dure pellet-allesbrander of toch maar gewoon op gas de rest bijverwarmen (water en boven)?

Dank je wel, als jullie dit kunnen aanhalen met prijzen dan is het nog beter :-)

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
20/01/2008 - 12:28
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wat doe je met een houtcassette als er vloerverwarming ligt?

Die vloerverwarming zal steeds opstaan en je steeds de gewenste temperatuur geven. Als je de haard aansteekt, dan stook je gewoon warmer. Verwacht niet dat je vv dan plots minder warmte zal afgeven.

Als je je kalfire als verwarming wil aanwenden, moet je voor een ander verwarmingssysteem kiezen. Ik denk maar aan ventilo-convectoren.

afbeelding van walter-13
20/01/2008 - 19:08

Johan,

voordat je uitzoekt hoe te verwarmen, zoek eerst uit hoeveel je moet verwarmen. Dus eerst een warmteverliesberekening. En dan kan je correcte antwoorden geven op 'voordelig' of hoe...
Dus: wat zijn je warmteverliezen?

Merk op dat een 'allesbrander' aanduiding meestal wil zeggen dat de rendementen zeer laag zijn.

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.