Huis met volle muren isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Huis met volle muren isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van GunnY_VdS
08/01/2012 - 20:52

Hoi iedereen,
sinds vorig jaar zijn wij de fiere eigenaars van onze eigen woning,
een half open bebouwing van de jaren 50.
De vorige eigenaars hebben al een flinke inspanning in de verbouwingen aangezien alle ramen vervangen zijn door ramen met degelijk glas en alu kaders met platic tussenstuk,
samen met een hoogrendement condenserende gasketel met buitenvoeler.

Om onze energierekening verder naar beneden te trekken ben ik de mogelijkheden aan het bekijken om de gevels langs buiten te isoleren.
Dit zouden we zelf willen doen en dan nadien bekleden met bvb leien (kostprijs!).

De voorkant staat echter al tegen het voetpad dus zeer veel kunnen we daar niet meer doen,
maar ik hoop toch om een goeie 10cm isolatie te kunnen plaatsen.
Hierbij dacht ik aan bvb foamglas W+F met daarop een lattenwerk voor de leien.
Het foamglas lijkt me wel goed aangezien deze geen invloed zal ondervinden van vocht of ongedierte.

Zijn er andere alternatieven die ik over het hoofd heb gezien, die beter isoleren en die ook gemakkelijk zelf aan te brengen zijn?
Aangezien er ook nog een uitbouw zal komen is de kostprijs natuurlijk een zeer belangrijke factor, maar duurzaamheid staat natuurlijk zeker even hoog!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
10/01/2012 - 07:51

 Je hebt ook de PUR variant van Recticel, Powerwall. Werkt op het zelfde principe als het W+F systeem van Foamglass. Namelijk drukvaste isolatie met daarop regel/lattenwerk om de afwerking op de plaatsen. De PUR zal een stuk beter isoleren (lambda 0,024) dan de Foamglass W+F (lambda 0,038), prijs zal mss zelfs iets goedkoper zijn.

 

De ecologische alternatieven heb je ook maar dat zal ook een lagere lambda hebben. 

afbeelding van Hans Delannoye
10/01/2012 - 08:26

tja, PUR is echter giftig, past eigenlijk niet op ecobouwers.  als je al kunststofisolatie wil met hoge isolatiewaarde (beter dan PUR) kan je nog altijd resolschuim nemen.  maar kunstschuimen zijn niet veilig voor aantasting door allerlei insecten en knaagdieren, je moet dus de nodige bescherming voorzien zo dat ze er niet bij kunnen.  dat geldt voor quasi alle isolatiemiddelen, enkel cellenglas en platen op basis van calciumsilikaat (en misschien zijn er nog wel andere) bieden daar op zich voldoende bescherming.

hans d

afbeelding van GunnY_VdS
10/01/2012 - 20:13

 Hans,

zijn er nog andere alternatieven die een betere isolatiewaarde kunnen voorleggen?

Ik dacht (hoop) dat een 10cm toch al een degelijke verbetering zal zijn om onze huidige energieverliezen wat in te perken.

De vloer moeten we dan ook nog doen, maar die zal pas volgen eens de aanbouw er is, zodat we dit samen met het verleggen van de verwarmingsleidingen kunnen doen.

 

Ik zie ook veel interessante materialen op uw site staan. Waarschijnlijk zal ik nog wel eens contact opnemen eens we zover zijn.

afbeelding van GunnY_VdS
10/01/2012 - 20:09

 Bedankt voor de tip Bertvdg en Hans, maar ik zou inderdaad liever gaan voor iets waar ik me geen zorgen moet maken ivm ongedierte. Het gezondheidsaspect speelt natuurlijk ook een belangrijke rol!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.