huis leefbaar na eerste fase elektriciteit? | Ecobouwers.be

U bent hier

huis leefbaar na eerste fase elektriciteit?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Bouwertje
17/03/2014 - 23:47

Hallo allemaal,

ik was vol goeie moed aan de slag gegaan met offertes voor elektriciteit en verwarming. Die zijn zo goed als ingepland voor binnen een dikke maand. Nu wist de elektricien mij te vertellen dat hij eerst komt voor alle leidingen enz, maar pas na de bezetting alle afwerking komt doen. De eerste bezetters die ik contacteer hebben allemaal wachttijden van een maand of vijf. Ik kan wel even elders logeren, maar dat is wel erg lang. Kan ik in die tussenfase van de elektriciteit niet in mijn huisje overleven? Hebben jullie van weet van een tussenoplossing zodat ik toch in mijn huisje gebruik kan maken van de vernieuwde elektriciteit ook al is bezetting en de afwerking van de elektriciteit nog niet gebeurd?
Sorry dat dit waarschijnlijk een echte beginnersvraag is hoor.

Groetjes,

Dorien

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
18/03/2014 - 12:14

Je zou voorlopig de stopcontacten en schakelaars kunnen plaatsen op een onafgewerkte muur en uw installatie tijdelijk in gebruik nemen, eventueel maar een gedeelte. Maar als de plakker komt zal je er alles weer moeten afhalen want die smeert alles vol. Dubbel werk en kosten dus...

afbeelding van stefan-14
18/03/2014 - 16:29

ik zou hier toch mee oppassen, in principe mag je elektriciteit niet gebruiken zonder keuring, dit kan pas na afwerking

 

PS : hoe ga je stroom krijgen? teller komt pas na de keuring!

 

afbeelding van geert devos
18/03/2014 - 19:10

ik neem aan dat je al stroom hebt , waarschijnlijk begint de vernieuwing vanaf de (bestaande ) tellerkast.

 

Je zou tijdelijk de belangrijkste verbruikers kunnen verbinden met verlengkabels, vanaf een veilige differentieel en hoofdzekering, te voorzien door je electricien, een soort werfkast , dus.

Opletten voor overbelasting, geen te zware verbruikers op 1 kabelke met een hoop verdeelblokken end.

Ook opletten met kleine kinderen, dat ze niet kunnen prutsen aan de kabels.

Schakelaars en stopcontacten in je muur zou je kunnen gebruiken zonder afdekplaat , dit gebeurd ook, maar echt veilig is dit niet, hé (zeker met kleine kinderen); Dit zou ik toch afraden.

afbeelding van Bouwertje
18/03/2014 - 21:08

Bedankt alvast voor de vele reacties. Weet ik toch weer een beetje beter waar ik op moet letten en wat mijn opties zijn.

Ik heb nu stroom die op zich prima werkt. Alleen is die verouderd dus moet die helemaal vervangen worden. Mijn tellerkast wordt wel naar een andere locatie verplaatst. Ik weet niet precies hoe de elektricien het zal aanpakken, maar als de keuring moet komen vooraleer de (nieuwe) teller wordt aangesloten dan heb ik waarschijnlijk weinig keuze. Dan zal ik sowieso moeten wachten. Tenzij ik mijn elektricien vraag om zo'n soort werfkast, maar dat zorgt dan weer voor extra kosten. Ik denk niet dat er nog veel ruimte is in mijn budget. Ik vermoed dat die extra moeite mij immers wel wat meer zal kosten dan 100 euro of zo.

Jammer, dan zal ik toch vooral moeten zoeken naar een bezetter die minder lange wachttijden heeft.

 

afbeelding van stefan-14
20/03/2014 - 18:13

tellerkast kan je elektricien normaal gezien niet verzetten

dit mag alleen door DNB (Eandis, ...) gebeuren

hoe, dat lees je op hun site

ik hoop dat de toevoerkabel van stral lang en dik genoeg is anders mag je deze ook vernieuwen ...

 

veel succes

 

afbeelding van Bouwertje
22/03/2014 - 13:14

Mijn elektricien heeft wel al gezegd dat voor hij het verplaatsen van de tellerkast iets ging aanvragen dus mischien contacteert hij EANDIS. Dat van die toevoerkabel had ik idd ook al vernomen. Daarvoor zal ik moeten vertrouwen op de elektricien wanneer hij bezig is. Ik zal in elk geval toch al maar een budget voorzien.

Bedankt voor de reactie.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.