HOUTWOL DETAIL | Ecobouwers.be

U bent hier

HOUTWOL DETAIL

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marijn
20/05/2007 - 20:23

Ik zou graag houtwol in mijn dak steken. Nu heb ik bij ECOMAT in Zoersel een opstelling gezien waar ze eerst een pak (vb 18 cm) houtwol steken en dan proclima (dampscherm) en dan een laag vlas of terug houtwol. Zijn er mensen die dit zo geplaatst hebben?
Ze zeggen dat er ook toch altijd een "spouw" moet zijn tussen isolatie en dampscherm, en dat je die dan even goed kan opvullen met isolatie. Klopt dit? (de dikte van deze laag mag max 1/3 zijn van de andere laag isolatie).

Ik vind dit in ieder geval moeilijk hoor die dakisolatie....
dus alle hulp is meer dan welkom.

:D

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/09/2007 - 13:26
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hier op inspelend: ik zou deze opstelling (18 cm isolatie, + 1/3, in mijn geval zal het 4 cm worden) willen toepassen.

Ik zou graag die 4 cm (is een installatiespouw in mijn geval) bij-isoleren, ook al is het effect misschien niet zo enorm groot.

Alleen zit ik met het volgende probleem. De spanten van mijn dak staan 45 cm uit elkaar. In de technische bijlage van de isolatieproducent staat 40 cm vermeld als maximale klembreedte als ik 4 cm isolatie bijsteek.. Maw, waarschijnlijk valt die isolatie van 4 cm gewoon van tussen de spanten als ik die er probeer tussen te klemmen. Heeft iemand hier een oplossing (of een ideetje) voor?

afbeelding van dirk-8
06/09/2007 - 13:44

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.