houtvezelplaten probleem | Ecobouwers.be

U bent hier

houtvezelplaten probleem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
29/08/2005 - 15:02

Als onderdak tegen mjn gevel (dus volledig vertikaal) heb ik houtvezelplaten gebruikt. Nu zijn die twee weken onbeschermd gebleven vooraleer de gevelbekleding er tegen kwam. In de tussentijd heeft het wel wat geregend. Nu is mijn probleem: die regen heeft er voor gezorgd dat er een bruin laagje hars/bitumen op een stuk zichtbaar beton eronder is terechtgekomen en blijven plakken. Hoe kan ik dit laagje verwijderen zonder het beton te beschadigen? Met spons en detergent krijg ik het er alleszins niet af. En met mechanisch schuren zou ik het beton te veel beschadigen/krassen. Gaat dit er op termijn vanzelf terug afspoelen?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van joost-8
04/09/2005 - 22:39

ik vermoed dat je dit best vraagt aan de leverancier/ winkel/ handelaar waar je die platen gekocht hebt

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/09/2005 - 15:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Mijn leverancier is een lokale groothandel van bouwmaterialen; die kennen de eigenschappen van houtvezelplaten niet echt.

Blijkbaar heb ik hier een punt blootgelegd waar weinigen het bestaan van afweten. Voor een hellend dak is dit geen probleem, de afscheiding komt dan gewoon in de dakgoot terecht en is dus niet zichtbaar. Voor zover de platen al blootgesteld zijn aan regen natuurlijk. Voor een zijgevel kan men dus beter opletten dat men de platen hoegenaamd niet aan regen blootstelt indien er al blijvend zichtbare onderdelen onder bevestigd zijn.

Ik heb er een goedkoop dampopen windscherm tegen geplaatst, zo'n geperforeerd stuk doek, daarmee zijn de platen verder tegen de regen beschermd.

afbeelding van Geert Bellens
05/09/2005 - 16:49

Ik zit de met dezelfde opbouw (raam kleiner gemaakt, rest afgewerkt met Celit).
Het staat er nu sinds februari in regen en wind. Ik heb dat echter niet meegemaakt..?

Geert B

geert,

ik heb ook al een paar bouwen gehad die "uitgeregend" zijn, maar nog nooit geen uitbloeiing...

misschien moet je eens proberen met pro clima GLUMEX ?
is een oplosmiddel voor col en harsen etc...

groeten,
christophe

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/09/2005 - 11:09
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Die pro clima GLUMEX lijkt mij wel iets, waar kan ik dit verkrijgen? Ik vind daar enkel Duitse sites over.

afbeelding van geert v
27/04/2006 - 11:34

Hallo,

Heeft iemand enig idee met welk produkt ik het best een houvezelisolatieplaat kan verlijmen tegen een gecementeerde muur?

Alvast bedankt

Geert

afbeelding van Hans Delannoye
28/04/2006 - 17:27

Geduldig wachten wordt (meestal) beloond! Meestal regent het er terug af. Je kan ook eens proberen met overvloedig water als je niet wil wachten.
Dit kan trouwens net zo goed bij schuine daken gebeuren, want ook van het onderdak kan het er aflopen, en de goten en dakbedekking worden meestal tegelijkertijd geplaatst.

Hans

afbeelding van Hans Delannoye
28/04/2006 - 17:30

Geert

" Mijn leverancier is een lokale groothandel van bouwmaterialen; die kennen de eigenschappen van houtvezelplaten niet echt. "
Moet hij ook niet kennen, hij moet gewoon zijn leverancier bellen. Die zgn. groothandels doen niks dan aankopen, winst pakken en verkopen, maar als je een probleempje hebt, sta je alleen.
Moraal van het verhaal: mijdt deze groothandel!

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.