houtkachel - schoorsteen te smal | Ecobouwers.be

U bent hier

houtkachel - schoorsteen te smal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dawsoncity
15/11/2012 - 20:32

We willen thuis, in de living, een kleine houtkachel installeren. Het gaat echter om een klein, oud (gezellig) rijhuis en ongelukkig is de oude schoorsteen te smal, d.w.z. het is niet diep genoeg (de brede is geen probleem). (Diepte = +/- 10 cm). Ik neem aan dat veel mensen hetzelfde probleem hebben. Is er eigenlijk een oplossing (een flexibele buis door de schoorsteen steken?)

Alvast bedankt.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Lacroix
15/11/2012 - 22:51

Er bestaan systemen die een kous in het rookkanaal steken. Die kous wordt dan opgeblazen met warme lucht of stoom en zet zich dan tegen de wanden van het kanaal.  Na afkoelen wordt dit hard en blijft  zijn vorm houden. Duur en ik weet niet of het geschikt is voor een houtkachel (heb het enkel gezien voor een condenserende ketel).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.