Houtgestookte broodoven | Ecobouwers.be

U bent hier

Houtgestookte broodoven

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

19/01/2010 - 11:01

Hallo kookvrienden,

Wij hebben een houtoven gekocht bij www.fornino.nl Dit is een leverancier van handgemaakte prefab ovens. Ze zitten in Nederland maar verzenden ook veel naar België. De houtgestookte oven is in verschillende maten leverbaar. Je hoeft hem enkel te plaatsen en daarna te isoleren. In een dag of 2 had ik onze steenoven gebouwd. Ik heb de instructie video, zoals die op hun website staat, aangehouden. Het was zelfs voor een kok met 2 linkerhanden een redelijk eenvoudige klus.

We gebruiken de oven zowel als broodoven en ook als pizzaoven. De kinderen hebben al verschillende pizzaparty 's gegeven, het is echt een geweldige aankoop. Zomers bakken we heel vaak pizza of andere ovengerechten met vrienden, de smaak van de gerechten uit een houtgestookte oven is zo puur. En de pizza is zo vreselijk lekker, het is zelfs zo erg dat we soms, als we in Italië zijn, verlangen naar onze eigen pizza's. In de avond zitten we vaak onder onze veranda en stoken de broodoven dan op voor de sfeer en de warmte. De oven is dan in de ochtend nog lekker warm zodat we een heerlijk zuurdesem brood kunnen bakken!

Echt een aanrader!

Hier vind je houtgestookte pizzaovens van fornino: www.fornino.nl

Groetjes,
Edwin

4 Reacties

Reacties

19/01/2010 - 13:16

Een houtoven gekocht ? Ik heb eerder de indruk dat u houtovens PROBEERT TE VERKOPEN...

Verwijderen aub moderator.

19/01/2010 - 13:27

Beste Patrick,

Waar slaat dat nu weer op? Ik lees in het archief van het forum een leuk verhaal over houtovens: http://www.ecobouwers.be/node/42632 en dacht laat ik daar mijn ervaringen is over delen....

Ik ben simpelweg erg tevreden over mijn oven, niet meer en niet minder. Maar als je hier echter niet in geinterreseerd bent dan ook best hoor...

Groeten,

Edwin

 

19/01/2010 - 14:33

Molen/Edwin,

 

Ik had precies dezelfde indruk als PatrickM.

 

Je even gratis registreren op een forum en dan snel twee identieke, rasechte reclameboodschappen plaatsen, met zowel in het begin als aan het einde een link naar een bepaalde website! Dat komt erg goedkoop en doorzichtig over.

 

Jouw verhaal rond jouw vreselijk lekkere pizza raakt kant noch wal. Ten eerste lijken de ovens waar je reclame voor maakt uit Italië te komen. De allerbeste pizza’s worden ook in Italië gemaakt. Maar je zegt dat, wanneer je zelf in Italië bent, je soms verlangt naar jullie eigen pizza’s. Aan wat kan dat dan liggen?? Aan de oven, aan het recept of aan allebei?

 

Dirk Bauwens

19/01/2010 - 15:02

Mijn arikel heb ik twee keer gepost omdat ik bij het verzenden zag dat het eerste artikel in het archief stond en ik het niet zag verschijnen in het forum. Wat betreft de pizza die thuis lekker smaakt, tja dat kan overal aan liggen. Wat ik bedoelde was dat we ondertussen verwent zijn geraakt. Als je een goede espresso machine koopt en ineens de koffie thuis beter smaakt dan in het cafe is dat hetzelfde effect.

We zijn simpelweg erg tevreden over de oven en ik zag dat er in dit forum 'henrie-2' opzoek was naar iemand met ervaringen met een houtgestookte oven. Ik wilde enkel mijn ervaringen met hem delen maar blijkbaar zit daar in dit forum niemand op te wachten en heeft men enkel lol in het geven van commentaar...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.