houten vloer opschuren, nog enkele vraagjes | Ecobouwers.be

U bent hier

houten vloer opschuren, nog enkele vraagjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van asterala
29/03/2011 - 18:34

Hello iedereen

En we zijn vertrokken!! ben sinds gisteren met een bandschuurmachine aan de slag. eentje gehuurd met losse vellen schuurpapier die ik vastvijs. In mijn woning van 1930 wordt de vloer aangepakt.

Ik heb al gemerkt dat het toch een werkje van lange adem zal worden. heel de dag bezig geweest met 22m². mijn vloer is idd zeer vuil: bezetsel + oude verflaag (groene en rode verfspikkels) heel lelijk! Het is een stinkend, kleverig goedje.
was eerst begonnen met korrel40, maar na wat over-en weer geloop, toch besloten naar korrel36 en korrel24 over te schakelen.
Die machine doet zijn job goed, maar nu komt mijn vraag:

- Ik merk dat bij het schuren van de planken een paar heel hardnekkige planken of plekken zijn waar je over kan blijven rijden, maar waar er niets gebeurd!! Er wordt niets afgeschuurd. Ik kan die kamer nog 100 keer op en neer rijden maar steeds op dat plekje blijft het uitzicht hetzelfde!
Hoe pak ik dat het best aan?
Ik heb al in verschillende richtingen gereden (dwars, diagonaal) maar dan gaat er een beetje af, maar krijg ik wel strepen in de foute richting!

Wat raden jullie me aan?

- Wanneer beslis ik dat de vloer helemaal olieklaar is? Wanneer stop ik best met opschuren?

- wanneer weet ik dat ik kan overschakelen naar een lagere korrel?

Alvast bedankt petatjes voor de tips, hoop dat het dan wat vlotter zal gaan!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
04/04/2011 - 19:47

Asterala:

100% gok: Ik heb het vermoeden dat de vlek één of ander goedje is dat diep in het hout getrokken is. Hopelijk één of ander organisch goedje of een ijzerhoudende stof is (ijzerroest, ouderwetse inkt met ijzer en looizuur????... anilinekleurstof... enz.).

Doe eens een test op een héél klein plaatsje met een wattenstaafje bevochtigd met puur bleekwater ("javel"). Organische kleurstof wordt meestal vernietigd door chloorwater.

Doe eens op een tweede plaatstje een test met een beetje vitamine C of een druppel citroensap (als het een ijzerhoudende vlek is dan zou die moeten verbleken of oplossen).

Iemand nog andere ideeen?

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.