Houten ramen in houtskelet | Ecobouwers.be

U bent hier

Houten ramen in houtskelet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sampie
03/11/2015 - 08:37

Dag allen,

ik heb in mijn tuin een groot gemetst gebouw staan (oud postkantoor). Hiervan wil ik de helft gebruiken als hobbyruimte. Hiervoor heb ik al een nieuw dak gelegd. De voorwand zet ik in houtskelet. Oppervlakte wand is ongeveer 9m x 4m. Hiervoor heb ik een betonsteen op de bestaande vloer gemetst, daarop vochtwerende folie en daarop een houtskelet dat tot bovenaan vastgemaakt is.

Ik heb openingen voor twee ramen voorzien (heb ik reeds). Dit zijn tweedehands meranti ramen. Mijn vraag is nu: beste manier om die vast te maken in de opening, is dit met blokjes en vijzen door de staander en het raam (niet volledig doorgaand) en op hoeveel plaatsen? De staanders zijn ongeveer 3cm dik (heb ze wel dubbel gezet voor stevigheid). En moet er een soort van vensterbank komen (moet hier regenfolie onder)? Dak komt iets over de wand. Voor mij zou het niet echt hoeven. De ramen werk ik sowieso verder uit.

Voor de dubbele deur heb ik een tweedehands gevonden. Ik mets een boordsteentje onderaan. Moet ik nog op andere dingen letten?

 

Alvast bedankt voor de input.

PS: dit is dus niet voor een huis maar meer een veredeld tuinhuis (wordt een werkplaats, speelruimte voor de kinderen, ...) Ruimte is ongeveer 150m² en hoeft niet echt verwarmd te worden.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van robin demey
03/11/2015 - 21:08

Gemakkelijk is om rondom het raam een multiplex kader te slaan. Dan kan je het raam via dat kader vastvijzen.

Dit wordt meestal gedaan om de luchtdichting gemakkelijk uit te kunnen voeren.

Voorbeeld:
http://www.livios.be/media/151534/nl/omkasting-luchtdicht-ramen-buitensc...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.