Houten Ramen 88mm of 108mm en afwerking | Ecobouwers.be

U bent hier

Houten Ramen 88mm of 108mm en afwerking

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van drip
05/11/2012 - 21:07

Wij zijn bezig met ons rijhuis te renoveren naar een LEW met ecobiologische materialen.

1) Ik heb een offerte gehad van een houten raam leverancier waar hij geeft de optie 88mm kader met driedubbel glas van Uw van 1. Hij is nu bereid om te leveren voor het zelfde prijs een kader van 108mm dat is thermisch onderbroken (met PIR) met een raam Uw van .72.
Dus de vraag is zou ik voor een lager Uw maar wel met de niet ecologische PIR?

2) Het hout is klasse I. Wij zien graag de hout en de vergrijzing van de hout ziet er ook niet mis uit. Zou je gaan voor niet behandeld (wel met hydro coating), olie of lak?

Groeten,
Daniel.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
06/11/2012 - 07:01

Als de ramen relatief grote glasoppervlakken hebben en relatief weinig kader, zou ik eerder opteren voor beter glas dan voor beter schrijnwerk. Al is Uw van 1 misschien wel niet zo schitterend. Wij hebben massief houten raamkaders met luchtkamers: Uw=0,0934 en drievoudig glas Ug = 0,6 en g-waarde = 0,6.

afbeelding van Johan W
06/11/2012 - 16:21

Ik zou niet twijfelen, de 108 nemen.
Pir is niet goed oké. Je zal nog wel af en toe een beetje buiten de lijntjes moeten kleuren. Het zal ook niet over grote hoeveelheden gaan. Dit lijkt me een detail op een ganse woning.
Je ziet ook af en toe bio-eco woningen met houten ramen met een alu-bekleding. Hier worden nooit (weinig) vragen over gesteld. Er heerst hier een pir-pur allergie alsof de isolatie het enige product is in een gebouw.

afbeelding van robin demey
07/11/2012 - 06:52

pir/pur niet vergelijken met aluminium hé. Aluminium is oneindig recycleerbaar. Pur is vergif.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.