houten grondplaat voor een houtskelet mogelijk ? | Ecobouwers.be

U bent hier

houten grondplaat voor een houtskelet mogelijk ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van krisbe
12/02/2012 - 21:32

Hallo,

Ik ben nieuw hier op het forum, met eigenlijk een specifieke vraag.

Ik wens op de lokatie van mijn 2 garages een houtskeletbouw op te trekken, als aanbouw van mijn woning. De garages moeten uiteraard eerst afgebroken worden. Evenwel wens ik dat de houtskelet iets hoger (40 à 50 cm ongeveer) wordt gebouwd dan het huidige niveau van de garages.

De 2 garages zijn betegeld. En de muren van de garages bestaan uit een soort zeer zware betonsteen.

Ik vroeg me nu af of er de mogelijkheid bestaat om bovenop de reeds bestaande tegels van de garages een soort houten grondplaat te creëren in plaats van bovenop de tegels een nieuwe betonplaat te laten volstorten.

Buiten hier en daar een buitensauna vind ik hier niet veel info over. Ik denk dat doorgaans vanaf een gegoten betonplaat die op het juiste hoogtepeil staat, vertrokken wordt.

Maar kan het ook anders, als er reeds funderingen/betegeling aanwezig is, die echter te laag ligt ?

Kris

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
13/02/2012 - 11:12

Kris,

 

Natuurlijk kan dat.

 

Om het hoogteverschil op te vangen, en tegelijkertijd goed te isoleren en te beschermen tegen grondvocht kan je bvb een laag schuimglas aanbrengen (vb technopor).

 

De bestaande fundering moet natuurlijk in orde zijn...

 

Dirk

afbeelding van krisbe
13/02/2012 - 13:23

Dag Dirk,

 

Bedankt voor de tip !

 

Omdat de nieuwe houtskelet een stuk over het huidige grondvlak van de garage gaat, moet er inderdaad een stuk fundering bij ... . En dat moet natuurlijk volgens de regels van de kunst (men zei me : '60 cm diep' de zogenaamde vorstrand).

Twee muren van de nieuwe houtskelet vallen niet samen met de funderingen van de garage, dus dat moet daar wel bekeken worden (of die tegels niet gewoon op een klein laagje stabilisé liggen ...).

Maar interessant is een bodemplaat ook in hout kan. Blijkbaar op een soort speciale blokken (Technopor) die opzuigen van water tegengaan.

 

Groet,

Kris

afbeelding van stefan-14
13/02/2012 - 20:02

kan zeker het is mogelijk om de balken zijdelings aan de muren vastmaken (als afstand niet te groot is) architect Pieter Verstraete : (link naar blog verwijderd door admin, wegens niet meer bestaande, 7/3/2017) deed dit in zijn eigen nieuwbouw MVG stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.