Hout & Wonen | Ecobouwers.be

U bent hier

Hout & Wonen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert deurinck-1
16/11/2006 - 22:28

Hello!
Weet er iemand of dit een interessante beurs is (Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan) om gewoon wat infomatie op te doen en eens rond te neuzen wat er allemaal op de markt is? Ik ben dus niet specifiek op zoek naar iets maar ben er gewoon in dit onderwerp geïnteresseerd.

www.hout-wonen.be

Bedankt!
Geert D.

8 Reacties

Reacties

afbeelding van kris claeys
18/11/2006 - 17:49

Heb ze net bezocht en ben wel wat ontgoocheld....
x aantal sleutel op de deur firmas, waaronder dampdichte konstrukties terwijl 20meter verder een presentatie loopt over dampopen bouwen. Aspirant bouwers/ verbouwers moeten er maar aan uit kunnen.
x aantal stands voor verwarming met pelletkachels tot 100kw, ne ketel van 100kw op een woonbeurs, tja
Algemene indruk, povere stands en slechts weinigen die van wanten wisten.
Enkele interressante stands i.v.m. zonne energie.
Beste stand, mijn inziens, kamp C

SAmengavat Belgie blijft een apenland in de macht van project ontwikkelaars, onwetenden en andere kornuiten die enkel uit zijn op geldgewin. Nog héél veel werk aan de winkel.

afbeelding van leo-6
18/11/2006 - 20:02
Leo

Kris,

Ben er deze middag ook geweest en moet spijtig genoeg uw mening delen. Bij matisco vroeg ik effe wat info omdat mijn vrouw denkt dat we met SOD beter gaan af zijn. Maar soit, ik vraag dus achter de isolatiediktes, 12 vloer , 14 in de muur en 15 in het dak.
Ik zeg dus of dat niet wat meer kan in het dak en de muur?

Antwoord: 'Maar meneer dat is allemaal uitgerekend en meer dan voldoende'.

Van zo'n dingen krijg ik dus het sch... hé, ik als klant wil dat zo en dan moeten ze maar zorgen dat het zo is vindt ik. Bij SOD doen ze altijd hun ding en als je dan iets anders wil, kassa kassa!

Enfin, ik weet hoe het wel moet en hoe ik het wil. Nu alleen mijn madam nog over de streep sleuren.

Greetz
Leo

afbeelding van leo-6
20/11/2006 - 09:02
leo

Hans,

Probleem is dat de die van mij zowel in- als exterieur anders wil. Ik hou bvb rekening met de plaatsing van het glas en de hoeveelheid ervan. Ik bepaal waar de vertrekken liggen qua orïentatie. etc...

In een goed ontwerp hangen zowel het uiterlijk als het 'technische' aaneen.

Grtz
Leo

Leo,

Ik heb dat anders aangepakt, mijn madam kiest het ontwerp, ik de technische kant en dan hoeft zij zich geen zorgen te maken over muren van 40cm dik ipv 15 cm dik. Als het uitzicht aan de buitenkant maar hetzelfde is dat is wat die vrouwen toch telt.

afbeelding van hans-26
19/11/2006 - 09:52

Leo,

Ik heb dat anders aangepakt, mijn madam kiest het ontwerp, ik de technische kant en dan hoeft zij zich geen zorgen te maken over muren van 40cm dik ipv 15 cm dik. Als het uitzicht aan de buitenkant maar hetzelfde is dat is wat die vrouwen toch telt.

afbeelding van ludo.degroof
17/11/2006 - 12:48

hallo

een beurs bezoeken is altijd de moeite waard.Deze in Antwerpen is opgezet in nauwe samenwerking met BOIS& HABITAT uit Namen.En die beurs in Namen is veruit de beste in Wallonie.Heel veel info..zekers als je op zoek bent naar info over bouwen met hout en enrgievriendelijke verwarmingstechnieken.
D'er is d'ailleurs nog de beurs in Luik=HABITAT vanaf 25-11
tot 04-12 alle namiddagen vanaf 14.00uur en dit jaar leggen ze het accent op energie...En d'er doen trouwens veel Vlaamse bedrijven aan mee.

Ludo

afbeelding van dirk andelhofs
17/11/2006 - 10:09

Christophe,

.... " kan interessant zijn "

niet te bescheiden hé :-)

Ook op zaterdag (14.00-16.00u) is er trouwens een interessante presentatie van Vibe over het gebruik van hout zonder chemische behandeling.

Beide voordrachten zijn gratis voor de bezoekers van de beurs.

dirk.

afbeelding van leo-6
17/11/2006 - 07:37
leo

Ik ga er mijn licht ook eens opsteken. Stillaan moet er aan de toekomstige nieuwbouw begonnen worden. Ik hoop dat er wat tezien is op vlak van pellets ed.

Grtz
Leo

op zondag 19/11 om 14u geeft VIBE een voordracht op die beurs over hoe energiebesparen met 0/10/100/1000/10000 euro (met een intermezzo over ventileren).

kan interessant zijn.

de site van de beurs is http://www.hout-wonen.be/

groeten,
christophe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.