hotfill keukenboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

hotfill keukenboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fiers ludo
30/05/2006 - 16:19

Ik zou een keukenboiler willen aanschaffen omdat de wachttijd voor warm water uit de centrale gasboiler te lang duurt. Een coldfill boiler is m.i. niet mogelijk omdat de electriciteitsleiding afgezekerd is met 20 Amp; hier staat ook de vaatwas (3,4 kwt) op aangesloten alsook de overige stopcontacten.
Alzo dacht ik om een hotfill keukenboiler aan te schaffen (niet om de vaatwas hierop aan te sluiten) Wie heeft er ervaring met dit warmwatertoestel ? Of is het beter alles bij het oude te laten ?
Graag uw ervaring, suggestie, enz

6 Reacties

Reacties

afbeelding van ahardeman
30/05/2006 - 18:19

Niet doen

als je afstand naar je keuken nu lang is is die dat straks ook nog steeds!

Dat betekent dat je je ''hotfill'' boiler dus steeds met je koude water uit je leiding vult, met name in de keuken met steeds ''kleine'' verbruikjes. Dus net als je leiding doorgespoeld is zet jij de kraan weer uit en ben je dus 100% electrisch aan t verwarmen (en op temp. houden de hele tijd!)

2 alternatieven:
- je leidingen vervangen voor veel kleinere (12 of 10mm?) geeft voor een keuken geen opbrengstprobleem en je hebt 2 of 3x zo snel warm water (minder volume in je leiding)

of

kringloop aanleggen, ringsysteem, eventueel met een knop waar je op drukt, dan spoelt hij door en na bijv.5 of 10 seconden heb je water. Je bespaart dan wel water maar geen warmte (want de warmte zit in je retour en aanvoerleiding nu!). En aangezien gas duurder is dan water...

Arnold

afbeelding van guy-21
27/10/2006 - 10:35
guy

ik heb een inventum EDR10 boilertje (coldfill) van 10 liter 2000 W
gemiddeld twee afwasbeurt per 3 dagen
geen warmwateraggregaat in de buurt (CV gasketel en warmwaterboiler aan andere kant appartement)

ik ben huurder dus moet hiermee verder.

Nu staat het boilertje steeds aan met de thermostaat iets onder de Economy stand.

Bespaar ik iets als ik:
- de stekker even vóór elke afwasbeurt insteek en onmiddellijk uittrek zodra de afwasbak gevuld is en de thermostaat aanslaat;
- deze boiler niet gebruik en afwaswater kook op het gasfornuis.

afbeelding van rene-11
27/10/2006 - 17:09

Beste Arnold,

Bij ons in de keuken hebben we 11 jaar geleden ook gekozen voor een close in boiler van 10 ltr. Dit omdat de afstand naar de boiler veel te groot is.

Intussen ben ik er ook van overtuigd geraakt dat ik de boiler moet verwijderen en een leiding met kleine diameter moet laten aanleggen. Echter wil ik ook ter hoogte van mijn poempbak de vaatwasser voorzien van warmwater.

Is dan een 10mm leiding dik genoeg ?

afbeelding van walter-12
27/10/2006 - 23:06

Renee, ook voor je vaatwasser zal dat geen probleem zijn.
Misschien is er een klein risico dat wanneer de vaatwasser water afneemt, en je dan ook de warmwater kraan opendraait, je vaatwasser dan te weinig druk op het water ziet en afslaat. Maar het zou me ten zeerste verwonderen.

Walter

afbeelding van rene-11
28/10/2006 - 08:44

Beste Walter,

Onze vaatwasser zetten wij altijd aan als we naar bed gaan.
De kans dat we dan ook nog warm water uit de poempbak nemen is nihil.

Dan wordt het een 10 mm leiding !

Bedankt Walter

afbeelding van ah
28/10/2006 - 19:42

Rene

Let er wel op dat een vaatwasser met hotfill alleen zinvol is als je

a. goedkoop warmwater maakt (bijv. cv ketel)

b. de inhoud van de leidingen tot aan de vaatwasser relatief klein is; je kunt je voorstellen dat als de vaatwasser bijv. 6 liter water inneemt waarvan de eerste 3 liter koud is en de volgende 3 warm je de helft van de winst al weer verspeelt hebt; Als er vervolgens 3 ltr warm water in je leiding blijft zitten is het voordeel helemaal weg.

Guy

De stekker erin en eruit gata niet, met 2000W levert de boiler zo weinig warm water dat je m er een uur v.t.v. in moet steken of langer; En je kunt dan geen gebruik meer maken van nachtstroom en dat wordt meestal zo geregeld bij die dingen (was bij mij vroeger zo in ieder geval, overdag gebruiken en s nachts weer opladen) Je zou hem wel beter kunnen isoleren (glaswol deken eromheen) dat helpt zeker.

Mvg Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.