Hoopgevende berichten | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoopgevende berichten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van fvo
13/10/2007 - 10:51
fvo

Ik weet niet of het is opgevallen maar deze week is er een stortvloed aan hoopgevende berichten geweest.

Even een samenvatting:
-Creg voorspelt energieschaarste door onduidelijke visie van regering
-Olieprijs vrijdag door de 84 dollargrens
-België heeft te weinig uitstootrechten (http://www.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id=3276355)
-250 oplaadstations in engeland (http://thefraserdomain.typepad.com/energy/2007/10/uk-to-get-250-e.html)
-Al Gore krijgt Nobelprijs (overdreven of niet laatik in het midden)
-Creg waarschuwt voor prijsstijgingen voor elek. en gas in 2008 van 100 tot 250Euro

Enfin, laat oranje-blauw maar touwtrekken, ondertussen draait de wereld door en worden de mensen nu beloont die de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick-31
13/10/2007 - 12:02

Hoopgevend ?
al een even bij stilgestaan bij de mensen die bij de armoedegrens leven ?

Al Gore nobelprijwinaar ?
Al iederen zoveel energie zou verkwisten zoals deze persoon doet om zijn prive ranch te onderhouden ziet er zeer slecht uit voor de toekomst ?

gr

afbeelding van dannyvho
13/10/2007 - 12:44

Kijk dat is nou één van de vervelende effecten van het leven in een op olie gebaseerde economie: je kan wel energie besparen door betere isolattie e.d. maar aan de algemene prijsstijgeningen die het gevolg zijn van de duurdere olie daar ontkom je niet aan.

afbeelding van edwardV
13/10/2007 - 13:53

Wel Fre,

moge de toekomst jou nog veel armoede brengen. Blijkbaar is groen en sociaal zijn een zeer zeldzame eigenschap. Wedden dat jij een goed betaalde job hebt?

Jouw mentaliteit geeft weinig hoop voor de toekomst. Het wordt tijd voor een naam voor jouw soort. Ultrarechts Groen of zo?

Laat ons het eigendomsrecht afschaffen en de huizen waarin goed geinvesteerd werd op milieuvlak cadeau doen aan de armsten. Jij hebt zeker de middelen om die oefening nog een keertje over te doen.

afbeelding van fvo
14/10/2007 - 08:45
Fre

Alstublief zeg, wat een reacties. (Spijtig dat mensen dan ineens zo persoonlijk worden zonder iemand te kennen.)
Natuurlijk is het begrip "hoopgevend" slecht gekozen en cynisch bedoeld.
Ook bedoelde ik met "hoopgevend" dat de mensen dan eindelijk eens ECHT zullen stilstaan bij hun energieverbruik (ipv. nu 1 of 2 spaarlampen in huis) en hun gewoontes hopelijk zullen aanpassen.

Als er in andere topics wordt geschreven dat energie pas tot de mensen zal doordringen als hij echt duurder zal worden kraait er geen haan. En nu dit effectief gebeurt zijn de armen er ineens de dupe van. Ik zal het wel niet goed snappen waarschijnlijk.

Mag ik er even aan herinneren dat de eigendomsgraad in België (want ik veronderstel dat we het over Belgische armen hebben) met meer dan 80% bij de hoogste in de wereld ligt! Dus als je het over arme huurders hebt spreek je over 10 à 15% van de Belgen (geen 20% want een rentenierder die zichzelf een appartementje huurt aan de schelde of koppels die huren tijdens de bouw van hun huis tel ik niet mee natuurlijk).
Daarenboven zijn er altijd al minder begoeden geweest, en zullen die er ook altijd blijven(om welke reden dan ook). Hoe goed onze opvangnetten ook zijn. Zelf in het communisme waren er (super)rijken en armen.
Als je trouwens al eens buiten europa bent geweest kan je pas echt zeggen dat je armoede hebt gezien. Op andere plaatsen in de wereld is een mensenleven echt NIETS waard. (situaties die in België echt ondekbaar zijn) En die zijn soms gelukkiger dan ons.

In een andere vraagstaart wordt er trouwens een berekening gemaakt voor een doorsnee koppel dat 3000Euro/maand verdient. Ik geef die schrijver volledig gelijk.
Maar ja, mensen willen flat screens desnoods op afbetaling, 2 auto's, 2 reizen per jaar, spelcomputers, ... en dan kunnen ze niet sparen ...
Ik voel niet de behoefte om mijn persoonlijke financiële situatie bloot te leggen maar wil wel dit zeggen:

-ik kom uit een 1-oudergezin met een part-time werkende moeder (en dus zeker geen backup-plan heb), mijn enige backup-plan is mijn gezond verstand en 2 werkende handen
-als 27-jarige kan ik nog geen superverdiener zijn
-ik een walging heb van alles wat naar nationalisme ruikt en dus zeker geen rechtse ben (vanwaar de link trouwens?)
-ik binnen dit en 5 jaar een passiefhuis wil bouwen
-werk keihard zowel professioneel (vorig jaar hartproblemen gehad) als in de vrije tijd (met allerlei energiebesparende projecten) bijvoorbeeld momenteel door mijn moto om te bouwen naar elektriciteit
-in het huis waar ik momenteel in woon bijvoorbeeld heb ik ook isolatie geplaatst, en zal deze terug meenemen als ik hieruit vertrek, vermits de eigenaar zich toch niet om energie bekommert
-ik zeer weinig uitga
-ik speel geen lotto en rook niet
-wij bijna alle verplaatsingen doen met fiets en/of openbaar vervoer
-...

Kortom, ik hoef maar naar mijn eigen familie te kijken om te zien dat die zich aan het vastrijden zijn eens de energieprijzen de komende 5 jaar nog eens zullen stijgen.
En wedden dat dan voor dat soort mensen een energiefonds zal bestaan waar ze op kunnen terugvallen? (zoals vorig jaar voor de mazout?) Wie is er dan de slimste geweest?

Enfin, zo persoonlijk worden hoeft echt niet als je iemand niet kent.

afbeelding van wiwi
14/10/2007 - 09:21

Fre heeft een punt: gevaarlijke verkeerssituaties worden ook pas aangepakt na enkele zware accidenten, jammer… maar helaas. Het is nu eenmaal zo dat het kuddebeest, de doorsnee mens, geen initiatief neemt tot het te laat is en hij de hete adem in de nek voelt en dan gaan ze collectief dezelfde kant op lopen.
Deze “hoopgevende” berichten zijn toch niet nieuw hè, was dat clubke in Rome 50 jaar geleden al niet tot een gelijkaardig besluit gekomen? Amper een brave burger die er zich iets van aan trok en nu het vijf voor twaalf is staan ze elkaar nog steeds aan te gapen met de vraag “wat gaan we eraan doen?”.
- Zowel bij mijn ouders als bij mij in de straat staan veel oude huizen, dat van mij is van ’39, volgens mij ben ik de enige (echt wel) die isoleert!!!
- Ik fiets 35-40 km per dag van en naar het werk (fysiek ook nog zwaar werk) en zie collega’s die zelfs voor < 1 km hun wagen dagelijks gebruiken!!
Jawel Fre, ik hoop ook dat met deze, eigenlijk toch wel heel trieste berichten zulke apathische zielen eens wakker worden of hoe een triest bericht als hoopvol kan geïnterpreteerd worden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.