hoog verbruik met thermostaatkranen | Ecobouwers.be

U bent hier

hoog verbruik met thermostaatkranen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tompie
31/01/2008 - 08:34

hey,

heb een installatie gedaan met selfmatic (mazout), kweet et, er zullen ier weer moraalridders zitten die zullen zeggen smijt et buiten, maar er is ook zoiets als budget he, tenzij er me iemand wil sponsoren....

ben een echte leek op het vlak van cv...

wel, aangezien we nog met verbouwingen bezig zijn, zijn we genoodzaakt om op de eerste verdieping te leven. Nu, de thermostaat staat beneden, een honeywell cm67 , die staat ingesteld op man met trv aan (thermostatische kranen). Omdat we beneden nog bezig zijn , heeft het geen nut dat er daar al verwarming aanstaat. Boven staan er 2 radiators op stand 3. Mijn verbruik is enorm, heb al de temperatuur van de ketel verlaagd, stond eerst bijna constant op 80 - 90, staat nu rond de 60-65. Oook gezien dat de instellingen op de thermostaat voor gas stonden en niet voor mazout, cph staat nu op 3 ipv 6.Ook merk ik dat mijn ketel bijna constant aanspringt, ongeveer rond de 15-20 minuten. Warmt op tot 65 graden, begint terug te branden als em pas aan 52 graden is, is dit niet te vlug ?? Wat doe ik hier verkeerd ?

Mijn vragen :
1. als ik de thermostaat instel op het gebruik van thermostatische kranen, hoe werkt dit dan, ik bedoel, blijft de thermostaat altijd warmte vragen zolang de ingestelde temperatuur niet bereikt is (is zo met auto, maar met trv???)
2. Die cph, cycles/per hour, voor wat is dat
3. Als je dus op de cm67 instelt dat je trv gebruikt, bergijp ik dat de ruimtes zullen opgewarmd worden aan de hand van de thermostatische kranen op de radiatoren en dat de thermostaat dus niet meer kijkt naar de kamertemperatuur ingesteld op de thermostaat, hoe kan een ketel weten wanneer er een tmp bereikt is als je alleen met thermostatische kranen werkt, maw wanneer weet em dat er geen warmte meer nodig is (met auto stand versta ik het) of is m'n redenering hier volledig verkeerd.

Alleszins al heel erg bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/01/2008 - 10:47
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

1 je regelt je temp niet op kamer temp. maar op aanvoer temp

2 cph dit is het aantal maal per uur dat je ketel aanslaat.

3 zie 1

afbeelding van marc-11
31/01/2008 - 19:47

leg een los kabeltje naar boven waar je nu leeft en thermostaat naar boven halen.thermostaatkranen helemaal open zetten en gewenste temp. instellen op kamerthermostaat.als je terug beneden woont plaats je hem terug op zijn normale plaats.of koop een draadloze kamerthermostaat die zet je waar je zelf wil.

Marc.,

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.