Hoog elektriciteitsverbruik door ATAG Q ? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoog elektriciteitsverbruik door ATAG Q ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jeroen-21
23/03/2007 - 16:08

Sinds november 2006 hebben wij onze 30 jaar oude mazoutbrander met pensioen gestuurd en laten vervangen een atag q condensatieketel(De hele installatie is dmv radiatoren). Qua comfort is er alleszinds een grote verbetering merkbaar in huis (het blijft meer constant warm t.o.v vroeger).

Nu heb ik de afgelopen week eens een kWh meter tussen de ketel en het stopcontact gezet en op 189,9 uur heeft de ketel 13,369 kWh vebruikt.
Dit zou neerkomen op een verbruik van 70,4 W per uur. Ware het niet dat onze ketel dmv de brain-q in nachtverlaging(15°C) gaat als we niet thuis zijn (ons huis is niet zo best geïsoleerd).
Als ik die mee in rekening breng, dan kom ik op een aantal werk-uren van 72,3. Dit zou dan een een verbuik van 184 Watt per uur geven (als ik voor het gemak even het warm water buiten beschouwing laat).

Nu kan ik dit niet doortrekken voor een gans jaar omdat in de zomer de verwarming uitkan, maar dit zal toch een aanzienlijk deel van de electriciteitsrekening gaan uitmaken op het eerste zicht.
Zijn er nog mensen met een atag q die dergelijke waarden hebben gemeten, en zo ja valt er ergens iets te tweaken, of is dit volledig normaal bij zo'n ketel ?

Bedankt,

Jeroen

1 Reactie

Reacties

afbeelding van chathanky
23/03/2007 - 20:38

Voor een ketel die wa geregelt is is dit inderdaad heel normaal.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.