Hoeveel kost een roetfilter? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoeveel kost een roetfilter?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
20/03/2007 - 20:02

Wat kost het om een roetfilter op een auto te laten plaatsen?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van lambert-2
20/03/2007 - 22:48

Bosal brengt een roetfilter op de markt. Deze zou tss de 40 en 60% tegen houden. Minder als roetfilters die orgineel bij aankoop van de wagen worden gekocht, maar meer als dat de wet voorschrijft.

Kostprijs is 400€, zonder installatie veronderstel ik.

Stond afgelpen weekend in de krant.

Dat de regering dit nu eens subsidieert. Jeez

Lambert

afbeelding van koen-1
21/03/2007 - 12:17

Wat de regering hier niet bij zegt is dat die roetfilter na een bepaald aantal kilometers 'verzadigd' is van roetdeeltjes en dat die dan gereinigd of zelf vervangen moet worden.Ik werk bij een fiat consessiehouder en bij modellen met een roetfilter moet die filter vervagen worden.kostprijs ongeveer 1000 euro!!En wat met de platinum die filters zit?meer filters,meer platinum,meer mijnbouw met alle gevolgen voor het milieu en de mensen van die landen.roetfilters is allemaal mooi maar we verschuiven de vervuiling gewoon van de rijke industrielanden naar de armere landen!oplossing:probleem bij de bron aanpakken,openbaar vervoer zo aantrekkelijk mogelijk maken,minder auto's enzovoort.maar ik ben geen politieker en die nemen meeestal goed zichtbare,populaire maatregelen,zeker juist voor verkiezingen.brongerichte maatregelen?Dan ben je al snel een fantast of een showverkoper of een 'extremistische groene jongen'

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
21/03/2007 - 18:05

Koen,

De meeste automerken gebruiken roetfilters die regeneren... (lees roetverbranding) MAAR sommige bronnen beweren dat die verbranding én bijgevolg uitstoot van deeltjes, nog gevaarlijker is dan diegenen die worden opgevangen.

MAAR jou opmerking betreft milieu en arme landen klopt volledig.

Tijd om brandstoffen te promoten die geen dure/milieubelastende roetfilter en katalysators (ook milieu!) nodig hebben.

Jeroen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.