Hoelang duurt het eer ruimte opgewarmd is... | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoelang duurt het eer ruimte opgewarmd is...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van BeeDee
05/12/2011 - 17:36

Hallo,

Ik wou jullie even een vraagje stellen.
Vandaag kwam ik om 16U35 thuis van mijn werk. De temperatuur in de keuken was 15 graden, ik heb de thermostaat ingesteld op 20 graden
Nu stipt één uur later is de temperatuur in de keuken volgens de thermostaat 18.5 graden...
Hier klopt toch iets niet? Een vorig jaar geplaatste gascondensatieketel die al een uur vollebak staat te draaien moet de keuken toch kunnen opwarmen. Dit lijkt me geen (eco)logische situatie...
De grond oppervlak is 4Mx4M...
de helft van de keuken is een plat dak met koepel (die binnenkort vervangen wordt door een superisolerende)
De radiator is een convector ( zo'n ijzeren spel met dunne plaatjes....)

Weet iemand raad?

Hartelijk bedankt

4 Reacties

Reacties

afbeelding van pfft
05/12/2011 - 19:43

Is de radiator heet? Indien niet, draait de circulmatie pomp? Is de ketel te koud afgesteld?

eddy

afbeelding van charly99
05/12/2011 - 21:56

Convector heeft voldoende hoge watertemperatuur nodig, minimaal 70graden, om goed te werken.  Je bent toch zeker dat er geen lucht in de cv leidingen zit.  En als de convector te klein is gedimensioneerd duurt het ook langer vooraleer je het warmer krijgt.  Het is niet omdat je een condensatieketel hebt geplaatst dat het dan sneller gaat, en een condensatieketel in combinatie met convectoren die op voldoende hoge temperatuur moeten staan brengt weinig of geen rendementsverbetering op tov een gewone ketel omdat de retourtemperatuur te hoog is om te kunnen condenseren.

afbeelding van _Carlos_
05/12/2011 - 22:05

Lijkt me normaal, als de temperatuur momenteel kan teruglopen tot 15°C dan zal deze ruimte niet goed geïsoleerd zijn. Bijgevolg heeft de ketel wel wat werk om de ruimte terug op temperatuur te krijgen.

Overigens werken convectoren perfect bij lage temperatuur.  

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
06/12/2011 - 11:29

 

 

Daarbij komt nog dat ge met convectoren vooral de lucht opwarmt. Dit zou tamelijk snel moeten gaan, maar de muren blijven intussen koud en koelen de lucht terug af. Ge moet proberen minder grote sprongen in temperatuur te moeten maken, of eerder beginnen met opwarmen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.