hoe wordt je energiedeskundige | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe wordt je energiedeskundige

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
02/12/2007 - 17:04

hoe wordt je energiedeskundige ?
heb je een bepaald diploma nodig ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
03/12/2007 - 18:12

Toon, je kan de opleiding volgen bij syntra.

de term "deskundige" vind ik persoonlijk sterk overdreven voor wat het is.

Je leert er eigenlijk hoofdzakelijk hoe je een woning moet opmeten en hoe je de verschillende parameters kan ingeven in een computerprogramma.

Bij onze noorderburen blijkt het alvast één grote grap.

dirk

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/12/2007 - 18:55
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

toon, als je het hebt over de interne of externe voor publieke gebouwen, dan volstaat 100% aanwezigheid op de 24 lesuren (ook al heb je er geen bal van begrepen). Een epb -vrslaggever (ook geen diploma nodig, enkel Syntra-cursus mét ingangstest en achteraf mondeling en schriftelijk examen heet officieel ook een "energiedeskundige" en is het mijns inziens al iets meer.

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/12/2007 - 22:47
Luc V (niet gecontroleerd)

Toon,
je hebt het wschl over de opleiding tot "energiedeskundige voor woningen".
Persoonlijk vind ik die titel ook nogal overdreven.
Wat je nodig hebt, is om te beginnen enkel een getuigschrift middelbaar onderwijs, dan kan je het toegangexamen afleggen.
Maar kunnen rekenen en enige kennis van bouw en sanitair in het algemeen is wel nodig, anders ga je het af en toe wel flink horen donderen in keulen.
Na de opleiding krijg je examen waarop je een volledige woning moet opmeten (volume, verwarming, sanitair, ...) en advies voor verbetering geven, en reken (!) maar dat die woning niet bepaald een kubus is.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.