HOE VERWARM IK MIJN ZWEMBAD BIJ ? | Ecobouwers.be

U bent hier

HOE VERWARM IK MIJN ZWEMBAD BIJ ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ivan-5
13/04/2005 - 14:42

Beste,
Ik heb een buitenzwembad (7m x 4m x 1,3m) dat bij niet gebruik afgedekt wordt met een noppenzeil.
Actueel heb ik als verwarming 8 zonnepanelen van OKU (platte kunststof panelen) voor een totaal van 10 m2.
Dit is zeker onvoldoende.
Tevens kan met de zonnepanelen het zwembad pas zeer laat in het jaar (bij regelmatige zon en hoge zonnestand - vanaf juni) in gebruik genomen worden.

Ik heb tevens geen centrake verwarmingsketel, zodat een warmtewisselaar onmogelijk is.

Wat zou jullie oplossing zijn ?
Bijkomende zonnepanelen ?
Warmtepomp ? maar dan liefst een goedkope oplossing.
Nieuwe verwarmingsketel op aardolie of aardgas ?
Electrisch ?
andere ?

Graag gestoeld op enige ervaring.

Dank voor jullie gewaardeerde hulp.

Ivan

1 Reactie

Reacties

afbeelding van kris-32
31/05/2008 - 18:29

Hallow jawadde, die zwemvijver sjiek maar denk dat dat zoals een echt ingebouw zwembad bij de meeste hier die zoeken naar een goedkoop zwemverwarming toch wel wat duur uitkomt, lol. Heb zelf momenteel nog een badje van 10m3, heb verleden jaar met epdm matten gewerkt van solarpool, ook te koop in colruyt, een 220 euro / kit van 4m2. Had er zo eentje liggen en een zandfilter als aansturing, verschil voel je al wel redelijk. Maar 4m2 is wel wat weinig natuurlijk voor 10m2, je moet normaal bij een opzetbad zonder noppenzeil toch een 75%-100% oppervlakte hebben van je zwembad. Dus mijn is 3,5m in de ronde, dat is 9,62m2 hier 75% van is minimum 7m2 zonnepanneel. Dus ik zit met mijn 4m2 veel te weinig. Heb zojuist 3 kits bijgekocht, dus kom ik nu op 16M2 IS meer dan 100%, ben nu eens curieus naar het effect, zal jullie nog iets weten te zeggenn, dinsdag komen ze ze normaal brengen, op internet besteld. DAN bij aansluiten en testen,...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.