Hoe lucht dicht is... en hoe beter maken? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hoe lucht dicht is... en hoe beter maken?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van poing
05/10/2011 - 15:05

We hebben een huis uit 1975, het betreft een bungalow met volwaardige 2de verdieping onder het dak en een kruipkelder. Het zijn betonnen gewelven en alles is geplakt van vloer tot en met plafond. Het onderdak is wind dicht, wol tot tegen de gewelven, aan ringbalk XPS met schuim en dampscherm tegen de vloer geplakt.

Ik ga nu de ramen vervangen en mogelijks ventilatie D steken, maar hoe lucht dicht is zo iets? Waar kan ik hier meer info over vinden (meer bepaald over renovaties) en wat kan ik extra doen / zelf testen (voorlopig zonder blowerdoor test).

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
05/10/2011 - 20:46

Je kan een wincon huren voor een dag (valt zo duur niet) en zelf uw luchtdichting nagaan door uw woning op dezelfde manier in onderdruk te zetten als bij een blower door, maar je doet hier geen meting mee. Je kan dan alles controleren met rookpijpjes en eventueel de lekken direct herstellen.

afbeelding van Kris Vandermeulen
06/10/2011 - 11:44

indien je de nieuwe ramen laat steken (waarschijnlijk wel het geval  bij renovatie), moet je zeker vragen naar de ervaring van de leverancier met luchtdicht plaatsen.

indien mogelijk, vragen voor de plaatsing in multiplex kader. Die plaatsingswijze is reeds goed gedocumenteerd en besproken.

afbeelding van Hans Delannoye
07/10/2011 - 06:54

ja, maar luchtdicht plaatsen heeft weinig zin als de ramen ook niet luchtdicht zijn.   en je moet er niet zomaar van uitgaan dat elk raam zo geconstrueerd is dat het wel degelijk luchtdicht is...

hans d

afbeelding van poing
10/10/2011 - 09:58

Dat heb ik deze week op BIS gezien ja, bedankt voor de opmerking.

Mmm allemaal zo eenvoudig niet :(

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.