hoe binnenisolatie plaatsen | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe binnenisolatie plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert-62
15/10/2006 - 12:56

graag had ik geweten hoe ik bij een bestaande woning het best kan isoleren binnenin.dampopen ? dampdicht? welk materiaal? wie heeft dit al gedaan? hoe erg is condenstiegevaar echt?
(buitenisolatie van gevel kan niet)

met dank,
geert

4 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
15/10/2006 - 14:03

Gebruik dampopen materialen, glaswol, steenwol, cellulose, met een max. dikte van 60mm a 8Omm dikte. Niet minder niet, meer tegen gemetste muren. Aangezien de meeste renovatiewoningen voldoende massa (inertie) binnen de verwarmde schil hebben, is de isolatie met dampscherm en luchtdichtgemaakte aansluitingen aan de aansluitende muren en plafonds geen probleem voor de vochthuishouding in de woning. Wat betreft de koudebruggen, 6Ocm paneelbreedte op de binnenmuur haaks op de buitenmuur en plafond en aansluiten aan de vloerisolatie van de buitenmuur. Zeer precies werken is de boodschap. De geisoleerde buitenmuur kan je afwerken met vochtregulerende producten zoals leem en houtproducten. Als je dit uitvoert in samenwerking met een degelijke ventilatie heb je geen problemen.
Mon

afbeelding van juppiter
16/10/2006 - 11:28

Ik zal ook genoodzaakt zijn om langs binnen te isoleren

koudebruggen vermijden is iets wat ik dan ook zal proberen te doen

ik vraag me wel af of er geen estetisch betere manier is om die dwarsmuur koudebrug te vermijden ipv die 60cm te isoleren
kan je de dwarsmuur en de gevel niet ontkoppelen op een of andere manier? is er dan nog verankering nodig?

op welke manier kan je best de voorzetwand opbouwen?

grtz
Olaf

afbeelding van mon jansegers
16/10/2006 - 13:10

Je kan ontkoppelen, dwz. de stenen die de verbinding maken met de buitenmuur wegnemen en vervangen door isolerende stenen (bv.schuimbetonstenen-thermische bakstenen).Goed onderzoeken of deze binnenmuur een dragende functie heeft en of de buitenmuur stabiel genoeg is om deze verbindingsstenen weg te nemen. Er bestaan ook speciale verbindingssystemen die de warmtebrug minimaal maken.
Je kan ook de isolatiepanelen van 60CM BREEDTE en 6OMM OF 8OMM DIKTE wegwerken in hetzelfde vlak van de bestaande muur( dwz. de totale binnenmuur verdikt aan weerszijden met 60MM of 80MM. Met deze methode verlies je natuurlijk ruimte.
Je kan de panelen soms inpassen in het interieur, dwz. hoge kasten (bv.boekenkasten, kleerkasten, sierkasten)die je achteraf toch tegen de muur gaat plaatsen.
Mon

afbeelding van mathias-3
16/10/2006 - 19:38

Ter info:

Foto's van hoe ik het aan het doen ben:

http://www.bouwinfo.be/forum/viewtopic.php?t=4717&highlight=

(Juppiter heeft ze al gezien)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.