hoe aan te sluiten | Ecobouwers.be

U bent hier

hoe aan te sluiten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hennie-2
14/11/2007 - 10:37

Wij willen een nieuwe HR combiketel (ca 45 Kw)installeren in ons complex deze heeft een ringleiding voor het warme sanitairwater. Echter we willen deze gaan combineren met zonnecollectoren en een voorraadvat. Wij zitten zelf te denken aan een 1000 liter vat met 2 spiralen. de onderste voor opwarming van het water en de bovenste voor naverwarming door de ketel. Nu zijn wij zover dat we alles in kaart hebben.

echter het gedeelte van naverwarming door de bovenste spiraal niet echt. Wij weten niet op welke in/uitgang van de ketel deze aangesloten moet worden.

Hoe weet de ketel overigens dat hij moet gaan bijverwarmen het moet natuurlijk niet zo zijn dat de ketel blijft verwarmen anders hebben de zonnecollectoren geen nut.

vriendelijk bedankt voor welke reactie dan ook

2 Reacties

Reacties

afbeelding van gunter
14/11/2007 - 12:59

Misschien dat deze simpele tekeningen kunnen helpen :

http://www.wagner-solartechnik.de/GB/start.html?navid=220&ref=/wagnerDE/SW/index.php

U moet minstens twee temperatuursensoren (eentje bovenaan en eentje onderaan het vat) plaatsen om uw (na)verwarming te kunnen sturen.

Groeten,

Gunter

afbeelding van hennie-2
14/11/2007 - 13:27

Dit komt aardig in de richting.

Ben alleen niet zo sterk in me engels.

Bovendien is het in engeland,ik zoek hier een firma of watever.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.