het solarpst systeem objectief bekeken. | Ecobouwers.be

U bent hier

het solarpst systeem objectief bekeken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van johan-37
26/03/2006 - 21:58

Wat vinden jullie van dit systeem dat zonnepanelen combineert met een warmtepomp.
meer info op :
www.solarpst.com

Alle commentaar welkom.

Johan

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stef-9
27/03/2006 - 17:40

Zonder enige vorm van verwijten, maar als je die zonnepanelen bekijkt tov die van de duitse collega's zie je toch al dadelijk wat verschillen.
ik veronderstel hiermee dat de door solarpst aangeboden produkten vooral toepasbaar zijn in zuiderse contreien, lees waar veel zon is.
En ik ben eigelijk een beetje bang dat het rendement niet zo schitterd is mocht je deze panelen in onze streken gaan gebruiken.

Anders de combinatie van een WP met zonnepanelen is niet nieuw, zeker niet op gebied van sanitair water.

afbeelding van de meyer willy
27/03/2006 - 22:35

Denk dat dit een ideale combinatie is - we zijn momenteel binnen www.sabvba.com met zo een project bezig - je zonnepanelen hebben natuurlijk voorrang omdat die het minst energie verbruiken - dan pas je warmtepomp. Wordt het gebruikt voor boiler of ook voor je verwarming? Of voor een zwembad? Trouwens als je warmte uit de grond neemt via een vertikaal systeem op water kan je ook gaan koelen. Water vanop 100 meter heeft een vaste temperatuur van 10°C - ideaal om dat water terug te sturen op 5°C - die warmte te benutten via je warmtepomp én dan nog eens die 5°C te benutten voor lokalen die je wenst te koelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.