Het Europese Eco-label | Ecobouwers.be

U bent hier

Het Europese Eco-label

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jurgen - BBL
19/08/2011 - 11:19

Hallo iedereen,

een journaliste van Het Laatste Nieuws belde ons met de vraag of wij geen consmenten kenden die bewust producten kopen met een milieulabel. In het bijzonder zou het moeten gaan om het Europees Eco-Label.  

 

 

Dus ben jij iemand die zich ooit bewust heeft laten leiden door dit label bij eender welke aankoop, dan ben jij de man of vrouw die het Laatste Nieuws zoekt. Het HLN wenst enkel een getuigenis op te tekenen, welke een deel zal uitmaken van een heel webdossier over dit label. Dus met je getuigenis help je mee dit label bekendheid te geven en hopelijk mensen aan te zetten tot een bewust aankoopgedrag. 

 

Bij interesse, stuur een pm of reageer via het contactformulier van ecobouwers.be

 

 

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
19/08/2011 - 16:54

jurgen

misschien interessant voor iedereen, welke garanties krijg je met dit label?  want er zijn nog wel wat europese labels (bv de margriet), die niet veel te betekenen hebben.  als ze al iets willen bereiken met dit logo zouden ze best eerst eens duidelijk communiceren wat dat juist inhoudt.

hans d

afbeelding van Jurgen - BBL
22/08/2011 - 09:08

Hans,

 

hier vind je meer info: http://www.ecolabel.be/spip.php?article89, maar de exacte draagwijdte van het label is mij ook nog niet helemaal duidelijk. De kracht van het label is dat er een levenscyclusanalyse deel van uitmaakt, het Europees uniform is en enkel toegekend kan worden aan de beste 30% van producten binnen een productcategorie. Maar hoe de berekeningen juist verlopen is mij ook onbekend. 

 

mvg,

 

Jurgen 

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
28/08/2011 - 10:13

jurgen

ik vind dat een vreemde redenatie en typisch europees die 30%. als er dus in een bepaalde categorie 100 producten zijn waar van er 30 10 op 10 scoren en 10 producten 9.9 op 10, vallen die er af?  waarom niet gewoon  labelen op een bepaalde waarde in de LCA, dat percentage is toch klinklare onzin?

hans d

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.