her-injecteren? | Ecobouwers.be

U bent hier

her-injecteren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nooit meer huren
18/07/2011 - 14:10

beste,

Heb dit weekend alle bepleistering van mijn living muren gekapt, ter voorbereiding van vochtbestrijding, mits alle muren hier last hebben van ong.40% opstijgend vocht. Nu blijkt dat er ooit al eens injectie is gebeurd!? Je kan duidelijk in 2 rijen oude boorgaten zien om de 10cm.

Is het mogelijk om deze zelfde boorgaten te hergebruiken of moeten we naar een andere oplossing beginnen zoeken?

De vorige eigenaars wisten niks van injecties, dus we denken dat de vorige behandeling ongeveer 40 jaar geleden zal zijn. Bestond injecteren toen al of zijn ze ons iets aan het wijsmaken?

 

 

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hofman Aannemingen nv
18/07/2011 - 21:16

Geachte,een eerste vraagje,Zie je in een voeg kort boven de vloerpas een indikatie van eventuele vochtweringslaag?(je moet eens wat bepleistering en steen wegkappen om zeker te zijn) Zoniet,dan ben je zeker dat er geen vochtkering in je muren aanwezig is.Vroeger werd er meestal bepleisterd met gipspleister tot onder de vochtkering(gemakkelijk om de vloerder plinten te laten zetten)Deze gipspleister is nu wel de beste wiek om vocht naar boven de waterkering te brengen..Dus wanneer je zeker bent dat deze fout niet is gemaakt kan je andere maatregelen treffen.Ofwel is er geen waterkering ofwel zit deze te hoog of te laag.Zit er een waterkering met roofing of Pvc-folie dan kan je die aanpassen en nog meer verzekeren door een waterdichte cementering aan te brengen tot boven deze laag.Is er geen vochtkering dan is de enige oplossing of onderkappen of injekteren.Goed onderkappen is natuurlijk 110% zekerheid.Injekteren met de juiste proidukten is een 100% betrouwbare methode.In de beginfase van het injekteren(Inderdaad +/- 40 jaar geleden) gebruikte men vooral silikonenprodukten .Deze verliezen hun werking na een10-tal jaren.Wie toen deze produkten gebruikte is nu natuurlijk de pineut.Wanneer je nu in 2011 injekteringsprodukten in de vakhandel koopt kan je bijna zeker zijn dat je de goede produkten aangeboden krijgt.In dezelfde gaten injekteren?Ik weet niet of dit echt aan te raden of af teraden is.Voor mezlf zou ik een nieuwe reeks maken onder deze bestaande rij en hoger met waterdichte mortel een basis leggen voor afwerking Mischien kan je ook eens je licht opsteken naar" Hydroment" 

Grtn Jos

afbeelding van nooit meer huren
20/07/2011 - 11:08

hey,

ik ben er 100% zeker van dat er geen waterkerende laag aanwezig is. Ik heb alle bepleistering erafgekap en nergens is er iets dergelijks te zien.

Onderkappen is niet echt een optie denk ik , mits mijn vloer opbouw bestaat uit volle grond met daar boven een laag beton en dan een laagje chape van 2mm. daarboven lag een laag novylon dus ik kan niet echt aan een deftig laag gelegen baksteen on eronderuit te halen. Zonder heel die beton laat te moeten liggen kappen.

Wat bedoel je met onder de oude rij boren? Want de huidige boor gaten zitten echt in de hoek van de muur en de vloer , schuin naar beneden geboord. De andere rij zit daar 10 cm boven.

afbeelding van Hofman Aannemingen nv
20/07/2011 - 20:16

 Dan maar boren tussen de bestaande gaten,in 2 rijen en niet te ver van elkaar geschranst volgens de voorschriften van de leverancier van je produkt.Ik heb onlangs een nieuw produkt getest in gelvorm.Te verkrijgen bij de vakhandel en van een gerenomeerd merk. Beton en 2 mm chape?Plan voor een latere toekomst maar eens een meer ingrijpende aanpak.

Grtn Jos

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.