Henrad ECO premium radiator | Ecobouwers.be

U bent hier

Henrad ECO premium radiator

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van AMVL
04/05/2013 - 20:19

hallo,
we gaan onze radiatoren vervangen en overwegen de ECO premium radiator van Henrad. heeft iemand hier ervaring mee? men beweert dat hij sneller opwarmt dan een traditionele radiator en minder verbruikt. kan iemand dat bevestigen (of ontkennen)?
groetjes,
AM

2 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
05/05/2013 - 11:57

ziet er logisch uit eerst de warmte van voor afgeven en dan achteraan, nu nog een aannemer vinden die ze juist plaatst...

Nu sowieso wordt de radiator 50° warm, dus waarom daar nooit iemand een punt van maakt, maar ik denk dat we beter achter de radiator 10cm foamglass of 10cm PUR plaatsen,zodat het warmteverlies reduceert

Nu stel dat uw huis geisoleerd is met 10cm Resol, dan zou ik bvb die muur achter de radiator met 10cm extra isoleren, dan bespaart dat van 4.5l verlies/m2 naar 2.3l verlies/m2 per jaar.

Dus 2.2 *10 radiatoren x 1m2 x 20 jaar = 880 liter minder verbruik... is volgens mij de meest interessante isolatie die je kunt plaatsen.

Doe je dat in een oud huis zonder isolatie in de muren; dan zakt het verbruik van 29liter > 4liter per m2 per jaar, scheelt dat 11.000liter op 20 jaar. Maar enfin de passiefhuizers gaan zeggen dat je gans uw huis moet isoleren... ik denk dat je dan die warmtebruggen niet meer hebt op die FLIR foto's

afbeelding van banned user
05/05/2013 - 16:18

AMVL

Uw woning verbruikt zoveel je nodig hebt,

zal niet minder verbruiken met grote of snellere convectie van radiatoren.

Verbruik kan je maar op 2 manieren verminderen .

Zuinigere cv ketel of isoleren.

Radiatoren kunnen wel het comfort gevoel beinvloeden.

Chris

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.