help phpp berekening | Ecobouwers.be

U bent hier

help phpp berekening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van paul_32
04/12/2007 - 14:41

De passiefhuis woning die we willen bouwen heb ik in de PHPP berekening gezet, maar ik vindt het best moeilijk en twijfel aan de juiste uitkomsten.
Wie kan daar helpen of adviseren?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van -Ann-
06/12/2007 - 16:19
Ann

Paul,
Ik denk er aan de berekening van ons huis (renovatie van ongeïsoleerd huis naar hopelijk LEW) zelf te doen. Is het als leek überhaupt te doen om dat zelf te doen? Of is het echt specialistenwerk?
Ann

afbeelding van walter-13
06/12/2007 - 20:22

Paul,

wat zegt je architect?

Ann, het is zeker te doen, maar je moet de juiste documentatie hebben en begrijpen wat je aan het doen bent. Snor de normen eens op, zoek dat excel werkblad dat hier rond slingert, bekijk de verschillende voorbeelden, neem een weekendje vrijaf en je kan verkomen. Maar er is wel een groot verschil tss PHPP en LEW berekeningen.

Walter

afbeelding van joke-3
06/12/2007 - 20:47

hoi,

PHPP is niet zo super moeilijk, maar als je echt een passiefhuis wil bouwen, mag je geen fouten maken natuurlijk... een koud/oververhit passiefhuis zou zonde zijn. en je krijgt enkel subsidies als je een certificaat van php krijgt, wat ook niet lukt als je berekening fout...
Als je architect geen ervaring heeft, of het niet wil/kan berekenen, kan je dit aan anderen vragen. zoals je een ingenieur stabiliteit hebt, kan je ook je energieberekeningen laten uitvoeren door een ander. op de site van php kan je er alvast een aantal vinden: http://www.passiefhuisplatform.be/index.php?col=/php_vzw/leden&doc=leden_5

succes alvast!

joke

afbeelding van -Ann-
07/12/2007 - 21:01
Ann

Ik weet dat Phpp eigenlijk dient voor passieve huizen, maar om de energiepremie voor lew in Brussel te krijgen moet je kunnen bewijzen met een phpp-berekening dat je onder de 60kWh/m² aan verwarming zit.
Onze architect heeft geen ervaring maar wil het wel doen. Echter... ze wordt per uur betaald en schat dat het toch een week werk is. De plannen zijn al gemaakt, idem een epb-berekening. Het betreft dus "enkel" het invullen van het phpp-werkblad. Een week werk aan 50€/u excl. btw... Vandaar dat ik overweeg het zelf te doen. Maar ik wil eerst wel weten of het realistisch is.

afbeelding van joke-3
08/12/2007 - 20:29

@ Ann,
sorry, maar een week voor een phpp berekening is gewoon belachelijk! dat betekent waarschijnlijk dat ie gewoon niet weet hoeveel werk het is, en maar goed doortelt. dan kan je beter iemand van de php-ledenlijst vragen.

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
08/12/2007 - 21:45

@Ann,
je kunt er beter niet aan beginnen zonder opleiding daarvoor .
ik vermoed dat daar het schoentje wringt voor je architecte ...
voor een normale woning ben je op minder dan 1 dag klaar met de berekeningen ,

vriendelijke groeten,
bart humbeeck .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.