HELP GEEN ROTSWOL MEER | Ecobouwers.be

U bent hier

HELP GEEN ROTSWOL MEER

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van marijn-2
20/12/2006 - 23:23

Blijkbaar is er geen rockwool meer leverbaar.
Wij isoleren onze muren met een volle spouw, 2 keer 6 cm rockwool.
Nu hebben ze in de plaats maar ISOVER geleverd. Dit is glaswol. Kan iemand mij vertellen of dit een waardig alternatief is? En hoe zit het met een volle spouw. Kan dit even goed met de ISOVER?

By the way, weet er iemand iets zinnigs te vertellen over het al dan niet carcinogeen (kankerverwekkend) karakter van beide alternatieven? Blijkbaar stelt België dat rotswol carcinogeen is. Ook Duitsters delen deze mening. In Nederland zeggen ze dat eht niet kankerverwekkend is.

Amai, kopzorgen....

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
21/12/2006 - 10:10

Geen Rockwool meer? Heb je nog een tweede leverancier gebeld?
Zover ik weet is Rotswol of glaswol niet kankerverwekkend (in vergelijking met asbest zijn rotswol/glaswol vezels te groot om hetzelfde effect te hebben als asbest). Wel is voor de verwerking van beide best een mondbescherming te gebruiken omdat ze zeer iriterend kunnen zijn.
Rotswol en glaswol zijn normaal evenwaardig op voorwaarde dat beide producten eenzelfde densiteit hebben (gewicht/volume, kg/m3). Wel opletten dat de glaswol equivalent ook geschikt is voor volle muren. Isover heeft zeker ook producten die geschikt zijn voor een volle spouw.
In Belgie wordt zeker niet gesteld dat rotswol kankerverwekkend is (wie beweert dat?)

Walter

PS: ben je een Nederlander??

afbeelding van germar
21/12/2006 - 16:36

ja, inderdaad rockwool zit weer met een 'probleem'
ofwel kunnen ze de productie niet volgen
ofwel zitten zij al met verlof voor de kerst

afbeelding van hans-26
24/12/2006 - 10:22

Rockwool, de fabrikant heeft in de zomer zijn machines omgeschakeld, zodoende dat ze nu de vraag niet kunnen bijhouden omdat ze zonder stock zitten. Aangezien nu iedereen begint beter te isoleren en rockwool die enorme vraag nog niet had verwacht hebben ze een probleem. En dan gaan ze op de koop toe ook hun computerprogramma's nog eens wijzigen en daardoor loopt nu wel heel veel in het honderd.
Zou na de jaarwisseling moeten beter zijn. Hoop doet leven.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.