Heeft luxafoil zin op ramen naar het N gericht | Ecobouwers.be

U bent hier

Heeft luxafoil zin op ramen naar het N gericht

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van roel-5
11/01/2008 - 10:36

Het probleem dat ik heb is dat er bij bepaalde lokalen bij ons te warm worden terwijl er alleen maar ramen naar het noorden staan. Weet iemand hier een oplossing voor buiten beter isoleren want dit is niet meer van toepassing.Ik heb al info gevonden over luxafoil en nachtventilatie maar zijn er nog andere oplossingen voor dit warmteprobleem.

Is het rendement van luxafoil nog hoog genoeg als deze op ramen naar het noorden gericht geplaatst wordt of kun deze oplossing even goed weg laten vallen?

Vriendelijke groeten

10 Reacties

Reacties

afbeelding van jean-24
20/01/2008 - 01:50

Roel,

Ik heb op 15/12/07 reeds een vraagstaart opgestart i.v.m. Luxafoil Glasfolies. Spijtig genoeg heb ik nog geen reactie gekregen. Heb jij ervaring met deze folies? Volgens hun brochure geeft het goede resultaten, maar ik ken niemand bij wie het thuis geïnstalleerd is. Daarom dat ik ook eerst probeer van de lezers informatie te kunnen krijgen aangaande hun ervaringen.

Groetjes,
jean

afbeelding van kris-33
07/04/2008 - 16:01

en hebben jullie nu die folie op de ramen zou graag eens iemand ontmoeten die het heeft .om te weten dat het degelijk werkt .

groetjes kris

afbeelding van isabelle-2
14/04/2008 - 22:48

Ik zag dit weekend een promofilmpje over Luxafoil in Bouw- en Woonadvies op Vitaya met een testimony van een gezin. Wellicht te vinden op de site Batiportal? Of anders kijken naar de heruitzendingen.

afbeelding van patrick-24
16/07/2008 - 16:38

Ik heb de folie van de firma Luxafoil zo'n 3tal jaar geleden laten installeren, en ik ben hierover toch wel tevreden, vooral in de zomer.
Bij warm weer heb ik toch wel ongeveer 10° graden verschil met vroeger. Da's toch wel de moeite vind ik.
Over de winter kan ik mij minder uitspreken, want de laatste jaren zijn de winters nog niet echt streng geweest, dus moest ik sowieso minder verstoken.

afbeelding van gus
16/07/2008 - 21:23

Wij hebben 2 jaar geleden privacyfolie met zonwering laten plaatsen door een firma uit Lommel en wij zijn er zeer tevreden over.
In de zomer lekker koel, en in de winter is het sneller warm door dat de ruiten geen koude lucht meer afgeven.

afbeelding van rene-11
26/09/2008 - 08:19

Twee concurrenten welke hier elkaar proberen de loef af te steken.

Voor het geld dat u voor die folie's moet uitgeven kunnen we superisolerend glas plaatsen. Maw deze produkten zijn gewoon veel te duur.

afbeelding van bart-3
06/10/2008 - 17:40

Super isolerend glas?? Hiermee hebben wij en nog vele andere mensen die wij kennen problemen. In de winter houdt dit inderdaad warmte binnen door de isolerende werking van de luchtspouw (gas) in het glas. In de zomer ervaren wij hetzelfde waardoor het binnen enorm heet wordt. Zelfs in de koudere periodes als wij 's morgens de verwarming aanmaken en de zon begint te schijnen, warmt het zeer snel op tot hoge temperaturen. Ons glas is HR++ starelite superisolerend glas, doet dit niet. Je krijgt een premie voor het plaatsen van het glas maar wij moeten nu geld gaan uitgeven aan airco of andere middelen om de zon buiten te houden. Glasleveranciers promoten dit glas omdat ze er waarschijnlijk meer aan verdienen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/10/2008 - 08:43
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@ Bart
bij ons is het net het omgekeerde, in de zomer houdt het de warmte iets of wat buiten, natuurlijk bij hete dagen rond 30° warmt het binnen ook op hoor maar dat is dan meer door de vensters die blijven openstaan.
Maar in de winter houdt het superisolerend glas met gasvulling ook de warmte van de zon buiten, dus het blijft koel als de verwarming niet op staat.

Ik zou ook zo'n folie wel eens willen proberen maar dan meer voor privacyredenen maar ik ben bang dat het glas misschien dan barst ofzo, of zijn dit praatjes....
Ik heb gehoord als je zo'n folie wilt aanbrengen je dit dan langs de buitenkant moet laten doen.

afbeelding van jan-45
07/10/2008 - 11:21
Jan

Mijn inziens worden hier twee aspecten door elkaar gehaald.

Enerzijds is er de zonwerende werking van het glas of de folie. Zonwerende folies zorgen ervoor dat de zonnetoetredingsfactor (g-waarde) omlaag gaat. Dan komt er via het zonlicht minder warmte binnen en hou je het koeler in de zomer. Standaard glas heeft een g-waarde van 0.6. Luxafoil geeft op de website geen g-waarden. Superisolerend glas bestaat met standaard g-waarde van 0.6 maar ook met lagere g-waarden. Het zal dus niet standaard zonnewarmte tegenhouden.

Anderzijds is er de isolatiewaarde. Dat is de bedoeling van superisolerend glas: het heeft een hogere isolatiewaarde en bijgevolg houdt het in de winter meer warmte binnen.

Mijn aanraden: superisolerend glas in combinatie met zonnewering op het zuiden, wil je geen zonnewering plaatsen dan kan je op het zuiden superisolerend glas met verlaagde g-waarde plaatsen. Zo hou je warmte binnen in de winter en de zon buiten in de zomer.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.