HBB uit Beringen | Ecobouwers.be

U bent hier

HBB uit Beringen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Segers Bart
19/01/2013 - 16:34

Heeft er iemand ervaring met het zelf plaatsen van vloerverwarming met warmtepomp ism HBB uit Beringen?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van waltervaes
20/01/2013 - 20:28

Wij hebben ervaring met muurverwarming met gascondensatieketel en zonneboiler bij HBB. (gedeeltelijk zelfbouw).

We waren er tevreden over. Waren toendertijd één van de weinige die iest over een LEW. wisten in Limburg (nu +/- 4 jaar geleden)

Ze gebruiken ook kwaliteits materialen, beter dan de gemiddelde DHZ sanitair.

afbeelding van Griet en Stefan
21/01/2013 - 20:46

Hier vloerverwarming op gas en sanitair via HBB gedaan.  Heel positief hierover.  Goede opleiding gehad.  Een ketel aangepast aan onze LEW wat (bij ons ook 4 jaar geleden) niet evident was.  Krijgt prof werktuig in bruikleen (plooi gereedschap, pers voor gavla en koper buiskes, tacker voor vvw...)  Je krijgt veel materiaal (bochten, koppelingen enz...) in handige bakken, je moet ze eerst betalen, maar wat te veel is lever je terug en krijgt hiervan de waarde terug. 

En als er iets niet lukt wordt het eerst telefonisch opgelost, en als dat niet lukt komen ze langs om het probleem op te lossen, kosteloos!  Uiteraard moet je er niet van profiteren.  Ook de afregeling achteraf, is ook OK!

Waarschijnlijk iets duurder dan een andere DHZ of groothandel, maar tegenover goede service.

Warmtepompen leverde ze toen nog niet...

afbeelding van deftone82
22/01/2013 - 11:58

Onze architect is sterke voorstander om met deze mensen verder te gaan, zeker als we veel zelf willen doen.

We zijn op gesprek geweest, waarbij we een zeer positieve indruk hadden. Momenteel is er echter nog iets te veel onduidelijk voor mij over de systemen en welke we uiteindelijk gaan kiezen. Al bij al kost het veel geld om zo'n goed geïsoleerd huis van zo'n lage energievraag te voorzien.

afbeelding van Roel P.
22/01/2013 - 15:42

Ook al de technische materialen van onze nulenergiewoning kwamen van HBB. Alles zelf geplaatst na hun opleiding.

Nadeel was wel dat een deel van de opleiding nutteloos voor ons was (radiatoren, vlooerverwarming, ... ) en dat we heel veel geld terugkregen. Maar ja, beter zo, dan dat je achteraf hoger uitkomt dan voorzien. Goede service en dachten zelf te koppeling tussen balansventilatie en verwarmingsbatterij uit.

 

Roel

afbeelding van Napoleon
10/01/2014 - 10:15

                 

afbeelding van suspiction
23/05/2014 - 00:22

Ik heb samen gewerkt met HBB voor de verwarming en de sanitaire installatie. Mijn ervaringen zijn niet goed. Ik koos voor minimiale begeleiding. Ik ging naar de lesvoormiddagen waarvoor je dus verlof moet nemen. Deze waren niet professioneel en niet de moeite.  Verder toen het project lopende was waren er foute leveringen, fouten in het schema, slecht onderhouden materiaal. HBB was wel goed bereikbaar voor vragen maar ik heb meer aan mijn lokale sanitair handelaar gehad omdat ik hier toch steeds terecht moest voor stukken die men niet geleverd had. Finaal is de afstelling van de ketel ook fout gelopen. HBB is 2 keer langs geweest en nadien is ATAG de fabrikant geweest voor een juiste afstelling (=> 3x verlof nemen dus). De prijs was helaas niet laag genoeg om dit gebrek aan professionaliteit tegemoet te komen. Geen aanrader dus.

afbeelding van Crocky
26/06/2015 - 18:31

Hoi,

Ik heb een gasinstallatie laten plaatsen door HBB. De installatie  zelf is vrij goed, maar er is daar een series probleem i.v.m. communicatie waardoor er hier verschillende zaken zijn foutgelopen. 

De zaakvoerder zelf is bij mij ter plaatse een radiator komen opmeten, deze bleek achteraf 20 cm deze te lang te zijn, waardoor de radiator te groot bleek te zijn om te kunnen plaatsen. Hij nam deze niet terug waardoor ik nogmaals een andere moest bestellen (600 euro). 

Daarop heeft de groothandel een andere radiator laten leveren, maar ditmaal rechtstreeks bij HBB.

Nu vraagt HBB 45 euro/uur om deze beschadigde radiator te laten vervangen. Gezien ik lid ben van testaankoop heb ik op mijn beurt contact opgenomen met de juridische dienst en deze bevestigen mij dat HBB deze kosten zelf moet dragen, maar ze blijven tegenwerken.

Zo zie je maar, denk maar eens goed na voordat je met HBB in zee gaat!!!

afbeelding van Banath
06/08/2015 - 09:20

Hier absoluut niet meer tevreden.

De 'lessen' die ze geven voldoen absoluut niet voor de feitelijke installatie(vooral voor de verwarming), maar kunnen wel beschouwd worden als een zeer basis introductie zodat je tenminste weet wat alles is. Voor ventilatie vond ik de uitleg wel goed genoeg.

in het begin was de samenwerking goed, maar na het ontslag van onze contactpersoon Guy lijkt alles daar in het honderd te lopen. Er is absoluut geen opvolging meer en de bestellingen de mist in als je ze al geplaatst krijgt. Het duurt vervolgens een eeuwigheid om dan credit notas te krijgen voor het teruggebrachte materiaal.

Ik had eerst een goede indruk en het ging ook vlot, maar nu heb ik zeer sterk de indruk dat ze teveel klanten hebben willen aannemen zonder dat ze het nog goed kunnen opvolgen. Dit is hopelijk onbewust gedaan, maar het stemt verschillende klanten die ik nu ook ken zeer ontevreden over HBB. Dit kan het wel zuur opbreken op lange termijn.

Het meest frustrerende aan alles is dat ze vaak bepaalde zaken beloven, maar dat er in realiteit niets van terecht komt.

Goed ja,

ik hoop dat alles in orde komt. Ze hebben nog altijd kans om het terug in orde te brengen en ons content te maken.

 

Banath

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.