Hard water oorzaak van kapotte warmtewisselaar? | Ecobouwers.be

U bent hier

Hard water oorzaak van kapotte warmtewisselaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van herman-6
29/03/2008 - 22:24

Hallo

Ik ben van plan om een combigascondensatieketel te zetten en heb al eens enkele mensen - lees vakmensen - geraadpleegd. Ook heb ik hier op het forum heel wat erover gelezen en bijgeleerd. Toen ik een installateur over de vloer kreeg die zowel een ketel met een inox ww als een met een al/si ww kon plaatsen, vroeg voor welke ik het beste koos, antwoordde hij me dat het niet zoveel uitmaakt omdat de meeste problemen met ww onstaan door de hardheid van het water en niet door materiaal van de ww. Klopt dit?
Ik twijfel op dit moment tussen een Atag Q25C (met inox ww) of een Junkers TOP 30-3 ZWB ( met inox platenwarmtewisselaar voor warm water en AL/SI brander met omhulsel uit inox)- als ik het tenminste juist voor heb, want ik ben geen techneut.
Is een CW4 voldoende voor een gezin met 2 grote kinderen?
Graag een mening over en/of antwoord op mijn problemen

Dank

Herman

1 Reactie

Reacties

afbeelding van stefan-14
30/03/2008 - 16:00

hard water zal ww niet direct kapot maken maar de kalk die erop komt vast te zitten zorgt er wel voor dat rendement daalt

Stefan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.