Gutex Thermofibre als geluidsisolatie binnemurem | Ecobouwers.be

U bent hier

Gutex Thermofibre als geluidsisolatie binnemurem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nijltje69
18/11/2012 - 13:51

Beste,

Voor de binnenmuren van onze verbouwing willen we een zeer goede geluidsisolatie. Daarom gaan we werken met ontdubbelde gipsplaatopbouw, in deze ruimte zouden we dan Gutex Thermofibre blazen.

Iemand ervaring met het Gutex materiaal en advies ivm gispplaatopbouw: dikte, 2*2, merk?

Hartelijk dank voor jullie advies

1 Reactie

Reacties

afbeelding van FilipS
19/11/2012 - 12:26

Beste Nijltje 69,

 

De Gutex thermofibre hebben natuurlijk goede akoestische eigenschappen. Het verschil tussen houtwol en papiervlokken is dat je papiervlokken beter kunt (althans moet) comprimeren. Met papiervlokken krijg je dus meer 'massa' in je constructie en daardoor is de akoetische demping beter.

Uit ondervinding (niet alleen ik) weet men dat een deelse vulling (ca. 75-80%) van de spouwruimte tussen je want een beter effect heeft dan een volledige vulling. Vandaar dat we meestal vullen dmv papiervlokken nat te sproeien (projecteren) tegen de éénzijdig beplate (en met elekt. voorziene) wand.

Idem voor de opbouw van de wand, je krijgt een veel betere demping door bvb. een gipsvezelplaat (type Fermacell) dan een gipskartonplaat (type Gyproc).

Let wel op dat je los werkt van de zijwanden, vloeren en plafond (met bvb. kokosstrips of cellulaire banden)

 

grt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.