groene stroom quotum? | Ecobouwers.be

U bent hier

groene stroom quotum?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
03/02/2008 - 20:15

Zie hier het bericht van de VREG:
Op basis van het aantal in 2007 uitgereikte groenestroomcertificaten en een prognose van het verbruik, heeft de VREG vastgesteld dat zij naar alle waarschijnlijkheid het groenestroomquotum zal moeten verhogen. Dit was voor dit jaar decretaal vastgesteld op 3,75%. De VREG heeft dit meegedeeld aan de energieleveranciers zodat zij zich hierop kunnen voorbereiden. De definitieve bepaling van het nieuwe quotumcijfer kan pas gebeuren op het moment dat alle leveringscijfers gevalideerd zijn. Dit wordt verwacht halfweg februari 2008.

Wat bedoelen ze precies met groene stroomquotum?
alvast bedankt, ronald

1 Reactie

Reacties

afbeelding van hendrik de corte
04/02/2008 - 17:23

De milieukrant (Kluwer) wijdt daar een artikel aan in de uitgave van 30 januari.
Hieruit:

"De elektriciteitsleveranciers zijn verplicht om een minimale hoeveelheid groene stroom te leveren aan hun klanten. Voor het kalenderjaar 2007 was dit quotum decretaal vastgelegd op 3,75%. Door het overeenstemmende aantal groenstroomcertificaten in te leveren bij de VREG tonen de leveranciers aan dat zij aan deze verplichting voldoen. Slagen zij hier niet in, dan zijn ze een administratieve geldboete verschuldigd van 125 euro per ontbrekend groenestroomcertificaat."

Volgens het artikel is de verhoging van het quotum geen verrassing maar wel dat ze retroactief wordt toegepast "op basis van het onduidelijke artikel 23 § 3 van het Elektriciteitsdecreet" en heeft de aankondiging "heel wat stof doen opwaaien."

groeten
rik

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.