groendak opbouw voor garage | Ecobouwers.be

U bent hier

groendak opbouw voor garage

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Esbjorn
10/08/2011 - 07:28

Voor de garage+werkruimte waarover ik al poste ivm de vloeropbouw, ben ik nu bezig met het plannen van het dak.

Het gaat om een vrijstaande garage, 4m breed en 10m lang, die op de perceelsgrens gebouwd moet worden, waardoor de scheimuur in steen moet opgetrokken worden van stedenbouw. De rest van de garage ga ik opbouwen met houtskelet. Op het dak zouden we graag een groendak hebben, om verschillende redenen waaronder het zicht vanuit het huis.

De opbouw voor het dak zou ik het liefst doen met I-liggers, maar ik vind geen tabel om de juiste I-liggers en de HOH-afstand ervan te bepalen. Daarbij moet natuurlijk ook rekening gehouden worden met de extra draagkracht die het groendak vereist. Weet iemand waar ik zo'n tabel kan vinden of weet iemand gewoon welke liggers en HOH ik moet gebruiken?

Voorts zou ik voor de wanden werken met 4x9 CLS-en. Dat is normaal voldoende voor dergelijke constructie, maar is dat nog altijd zo als je een groendak voorziet?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van KDVR
10/08/2011 - 18:47

heb je al op de site van steico gezocht ? ook bij finsjoist vindt je veel info

en let op FJI zijn toch wel erg duur in verhouding voor een garage vrees ik ?

afbeelding van robin demey
12/08/2011 - 07:06

 

Gewoon je plan doormailen naar Eurabo en een paar keer bellen. Ze rekenen het voor je uit. Alleen moet je er wel een beetje achter zitten.

Of om al een idee te krijgen kan je het eventueel berekenen met de tool van FinnForest:

http://www.mafinnbox.info/BE/FL/ downloaden/ finnwood_software/ index.html (haal de spaties weg; geraakte anders niet door de spamfilter)

Alleen gaat dit over hun producten (TJI-liggers met OSB als lijfplaat). Echter de service van Joncheere Wood wat betreft berekeningen laat te wensen over. De ingenieur kan geen plannen lezen en je moet zelf aangeven welke overspanning het best is (dat is toch wat ik meemaakte; uiteindelijk kwamen mijn eigen berekeningen dichter bij de werkelijkheid dan die van hem. Eurabo berekende het voor me).

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.