groendak op houtskeletbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

groendak op houtskeletbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Nicolas Decloedt
01/04/2010 - 22:55

Wij gaan een klein bijgebouw zetten in houtskelet. Op het dak willen we een groendak aanleggen. Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, welke firma heeft dit geïnstalleerd? Zijn er bepaalde constructievoorschriften nodig? alle goede tips en informatie zijn welkom.

alvast bedankt

Nicolas Decloedt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bart.cerneels
04/04/2010 - 22:27

Je dakconstructie moet het kunnen dragen. Een groendak is zo'n 300 kg per vierkante meter. Dat is 3 maal zoveel als een gewoon belast dak. Dit kan ook invloed hebben op de overspanning. Zoveel gewicht geeft ook meer doorhanging. En niet alleen je dak, maar ook de dragende muren moeten ervoor voorzien worden.

 

Aangezien het om een klein bijgebouw gaat (tuinhuis achtig?) is het misschien wel geen probleem.

afbeelding van Greenbuilding
30/04/2010 - 21:24

Beste Nicolas,

Een extensief groendak  (met weinig onderhoud) kan al geplaatst worden vanaf 75kg/m² als het toch ietwat kwalitatief moet zijn. Doorgaans weegt een kwalitatief extensief groendak 100 à 125 kg/m². Meestal bestaat er telkens een systeem om op elk type dak te plaatsen op voorwaarde dat de dakdichting bestaat uit EPDM, roofing of PVC.

Voor verdere inlichtingen, neem gerust een kijkje op onze website: www.greenbuildingprojects.be

Vriendelijke groeten,

Simon Perneel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.