Greenpeace vs Electrabel | Ecobouwers.be

U bent hier

Greenpeace vs Electrabel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
31/10/2007 - 08:52

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/11/2007 - 23:15
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Als ik het goed begrijp moeten volgens Greenpeace alle bestaande centrales in België dicht. Mogelijks de gascentrales niet ? Toch ook wel CO2-uitstoters. Enkel windmolens zijn toegelaten, doch die van Electrabel niet (zie Noordzee-projecten). Plaatselijke warmte-kracht-koppeling, windmolens en zonnecellen moeten alle nodige elektrische energie leveren. Indien dit niet kan neem ik aan dat het verboden wordt kernenergie uit andere landen in te voeren. Prima de elektriciteitsprijzen worden ongetwijfeld de hoogste ter wereld. Die uiteindelijke doelstelling van Greenpeace moet toelaten rendabel, met nog zeer weinig verbruik, "groene energie" te produceren. Weinig verbruik is inderdaad de toekomst. De industrie moet maar zijn biezen pakken en wegwezen. Diegenen die willen werken vertrekken uiteraard mee. Een arm maar zeer proper, bij voorkeur oerwoud, België blijft achter. Gezond verstand en redelijk gedrag zou niet misstaan tenzij iemand echt het einde van België wenst. A propos een (rijke) toekomst ligt in de Sahara van Marokko aan de kust. Zoek maar even en u vindt wel waarom. De wind-, zonne-energie en waterstof-sjeiks zullen daar hun bronnen hebben. Mogelijks duikt GDF-Suez daar binnenkort op met 100% groene energie? Green-peace heeft weinig toekomst, wel green-war. Mogelijks nu nog wat vroeg maar het komt. Stop enggeestigheid en richt je op de toekomst. Maar ja daarvoor heb je visie nodig en geen gekrakeeL;

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/11/2007 - 08:20
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Inderdaad,
De grote energiebaronnen steken nu reeds hun geld in ontwikkeling van hoogrendementfotocellen en andere 'groene energie'. Nu verdienen ze geld met de natuurlijke rijkdommen onder de grond, binnenkort verdienen ze geld van de natuurlijke rijkdommen boven de grond. Zij hebben hun scenario al lang klaar voor de omschakeling naar groene energie. Zodra er een kleine producent wat groter wordt, wordt deze overgenomen of via de politiek tegengewerkt.

afbeelding van fvo
03/11/2007 - 09:49
fre

En toch zie ik het filmpje als een handig instrument om aan het grote publiek uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Net zoals die panorama-reportage dit voorjaar.

afbeelding van frederic-3
03/11/2007 - 10:15

De X-side van Greenpeace steekt weer eens de kop op. Visueel stellen ze de gevaren van kernenergie voor als drijvende vaten, een atoombomexplosie en Tsjernobil. Tja, die dam in China waar GROENE energie wordt opgewekt durft Greenpeace niet naar voren schuiven. Of die video's op youtube met rondvliegende wieken van windmolens. En ze verzwijgen dat Electrabel, inderdaad, jarenlang eigendom is geweest van de burgers van dit land en in die periode nog veel meer kostte aan de burger.

Moesten ze nu eens een video maken met alle mogelijke energieleveranciers in België en wie daarvan "het spel" smerig speelt, dan was dat nuttig naar de gebruikers toe. Kiezen voor Electrabel hier in Brussel is gewoon wet. En dat noem ik maffiapraktijken. Dát maakt mensen tot kiekens zonder kop.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.