Gratis bouwgrond | Ecobouwers.be

U bent hier

Gratis bouwgrond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk andelhofs
14/04/2008 - 17:20

14/04 Genks immokantoor schenkt bouwgrond gratis weg
Het immobiliënkantoor Lantmeeters stelt een stuk bouwgrond aan de rand van de Hasseltweg gratis ter beschikking. Zij het aan de projectontwikkelaar of firma die er in slaagt de meest milieuvriendelijke woning te bouwen.

Eigenaar Jef Put is er van overtuigd dat de toekomst in de immobiliënmarkt door energiezuinige en milieuvriendelijke huizen bepaald zal worden.
Heel wat mensen hebben ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst bij het zien van het plakkaat aan de Hasseltweg. “Deze bouwgrond wordt gratis ter beschikking gesteld aan de firma met het meest ecologische bouwproject”, staat er op. ‘En is gratis wel gratis?’, zo vragen we ons luidop af in het bijzijn van eigenaar Jef Put.
“Natuurlijk is het gratis. De enige voorwaarde is dat het een project is waarvan aangetoond kan worden dat alle deelaspecten een maximum aan milieuvriendelijkheid hebben. Eén bepaalde firma kan zich bijvoorbeeld concentreren op deuren en ramen. Een ander bedrijf houdt zich bezig met energie en nog een ander met de constructie, om maar enkele dingen te noemen. Ze moeten in ieder geval samen een totaalpakket vormen waaruit de meest milieuvriendelijke woning ontstaat.”

Prototype
Dat huis komt dan op de bouwgrond aan de Hasseltweg en zal als prototype dienen voor nieuwe bouwpakketten met sleutel op de deur. “De grond blijft dan, zoals afgesproken, in handen van de bouwfirma die het project heeft gerealiseerd”, gaat Rob Put van Immo Lantmeeters verder. “Wij gaan dan dezelfde soorten huizen, zij het op aangepaste maat, laten bouwen en verkopen. Als dat goed gaat, dan betaalt die grond zich zelf terug.”

Wim Dries, schepen van leefmilieu, is enthousiast. “Over de stunt spreek ik mij niet uit. Maar ik ben blij dat er eindelijk een commerciële organisatie oog heeft voor duurzame ontwikkewling. Vroeger kregen we vanuit die sector steevast te horen dat duurzame en milieuvriendelijke woningen veel geld kosten. Blijkbaar krijgt het bewustzijn nu ook daadwerkelijk vorm. Dat is een teken dat er veel vraag is naar dit soort woningen. En dat kan alleen maar goed zijn voor de duurzaamheid in onze samenleving.”

Bron : Hbvl

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bartbv-1
15/04/2008 - 11:42

Benieuwd. Link naar artikel hier (met Google Maps kaart), kantoor zelf hier, maar zie de grond op het eerste gezicht niet direct.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.