Graag uw keuze tussen kerncentrale's of champagne | Ecobouwers.be

U bent hier

Graag uw keuze tussen kerncentrale's of champagne

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steve-2
30/05/2006 - 22:38

Greenpeace slaat alarm over Frans nucleair afval

Radioactief afval van een opslagplaats in de Franse Champagne heeft grondwater besmet en bedreigt wijngaarden. De milieuorganisatie Greenpeace heeft hier in een rapport aan de Franse Senaat alarm over geslagen.
Greenpeace nam monsters waaruit blijkt dat grondwater in de Champagne radioactief is. De monsters werden genomen op tien kilometer van de opslagplaats in Soulaines, in het departement Aube, waar het afval wordt gestort in betonnen containers.
Volgens Greenpeace ontstonden in april 2005 scheuren in een van de containers toen werknemers bezig waren afval op te slaan. Het Franse bureau voor nucleaire veiligheid gelastte dat de container in kwestie moest worden hersteld. Het incident werd vervolgens door het bureau als 'nul' gerangschikt op een risicoschaal van nul tot zeven, aldus Greenpeace.
De organisatie zegt ook monsters te hebben genomen van grondwater in het departement Manche aan Het Kanaal, waar eveneens radioactief afval wordt opgeslagen. De monsters zouden aantonen dat het grondwater er 170 maal zo radioactief is als volgens EU-bepalingen is toegestaan.
De Senaat debatteerde dinsdag over een wetsvoorstel voor de opslag van de 1,05 miljard kubieke meter radioactief afval die Frankrijk heeft. De Assemblée Nationale nam het voorstel in maart aan. Het voorstel voorziet in de opslag van kernafval in containers op grote diepte.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van paul-11
31/05/2006 - 13:02

wat moet je daar nou weer op zeggen, dat ik het idee heb dat de fransen er een potje van maken? Chirac wel es op tv iets fatsoenlijks zien vertellen? Onbegrijpelijk dat die man daar nog mee weg komt ook.
Dan Zweden, heb ik meer vertrouwen in, hebben die ook champagne?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.