Graag recente ervaringen met spouwmuurisolatie (volledige vulling) | Ecobouwers.be

U bent hier

Graag recente ervaringen met spouwmuurisolatie (volledige vulling)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Chrisgo
31/07/2015 - 10:17

Hallo,

Na eerdere topics ben ik tot de conclusie gekomen dat ik momenteel enkel voor spouwmuurisolatie. Volledige vulling (na-isolatie).

Vrijstaande woning van 1993 en geen isolatie in spouw.

Er gaan al een paar firma's langskomen voor een offerte en onderzoek van de spouw.

Mijn oog is gevallen op: http://www.isosun.be/spouwmuurisolatie/spouwmuurisolatie-unipearls-eps-p...

Overburen hebben dit laten uitvoeren voor 15 EURO/vierkante meter. Ze waren tevreden maar hebben nog geen winter doorlopen met de gevulde spouw.

Ik heb al heel wat gelezen over spouwmuurisolatie maar had graag nog wat ervaringen van jullie gehad. Liefst recente ervaringen want de meeste hier op het forum dateren al van meerdere jaren geleden.

Wat was bij jullie de kostprijs, firma, problemen bij uitvoering, tevreden over resultaat, comfortgevoel, energiebesparing, vochtproblemen of andere problemen?

Alvast bedankt voor de info!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Geertvdb
09/04/2016 - 09:03

Hallo,

 

Let op met de uitvoerder van spouwmuurisolaite. Wij hebben spouwmuren laten isoleren door eco-isolatiewerken uit Ronse.

Leek op het eerste zicht in orde. De muren werden gevuld met Supafill met de belofte van een correcte uitvoering.

Toen ik 2 maanden later de ramen uitbrak om te vervangen door 3-dubbel glas kon ik in de spouw kijken. De meeste mensen weten nooit hoe goed of slecht de spouw gevuld wordt. Mijn verbazing was dan ook gigantisch om vast te stellen dat bepaalde delen gewoonweg niet gevuld waren. Er werden in de gevel wel degelijk gaten geboord, die werden wel degelijk ingeblazen, maar meer dan een taartvormige prop in de spouw ontstond er niet. Dit was op heel erg veel plaatsen het geval. Mijn muren zijn dus helemaal niet geïsoleerd. Toen ik een gat in de muur kapte om een buis door te steken kwam ik nog maar eens tot de bevinding dat de Supafill niet hard was aangeblazen zoals beloofd maar dat deze heel erg losjes in de spouw zit en er zelfs uitvalt na het kappen van het gat. Niet aangedrukte isoaltie,wel losse rommel die hopelijk met de tijd niet helmaal naar beneden valt. Weg isolatie !!!

 

De meeste mensen gaan er dus van uit dat spouwmuurisolatie perfect geplaalst is. Ik heb de ervaring met eco-isolatiewerken dat dit niet het geval is. Indien ik de ramen niet had vervangen nà de isolaitewerken dan wist ik ook van niets.

 

Toen ik herhaaldelijk contact opnamen met eco-isolatiewerken werd alles op de lange baan geschoven. Nu krijg ik zelfs geen enkele reactie meer op mijn mails. Bedrog van de bovenste plank ! Eén raad, kijk bij installatie ook na hoeveel m3 Siupafill er wordt ingeblazen of je komt prutsers tegen zoals die mannen uit Ronse die je eignelijk oplichten en niet eens de moeite doen om te reageren.

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.