gording = koudebrug ? | Ecobouwers.be

U bent hier

gording = koudebrug ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
11/09/2007 - 21:21

Beste forumleden,

Nog maar eens een vraagje over zolderrenovatie en isolatie. Op de te renoveren zolder willen we graag extra isolatie aanbrengen? We denken aan 20 cm isofloc bovenop de 4 cm kurk die er al steekt. Eerste vraagje, is er een mogelijk probleem (vooral naar vocht toe) met volgende constructie : dak - onderdak - 4 cm kurk - 20 cm isofloc - pro clima db. Mij lijk dit op het eerste zicht wel in orde, hopelijk denken jullie er ook zo over...

Tweede vraag gaat over de gordingen. Er zitten 2 grote veluxen in het dak, vlak boven elkaar. Tussen de 2 veluxen loopt horizontaal een gording. De gording zit bovenop de kepers, dus tussen de gording en het dak zit wel 4 cm kurk, maar verder zal de gording bloot bijven liggen, ik kan er niet rond isoleren zonder voor het venster te komen. Is dit een probleem naar condensatie toe ? Ik vermoed dat dit een koudebrug kan zijn, maar heb geen idee of dit te vermijden valt. Eventueel kan ik aan de onderkant van de gording nog wat isolatie aanbrengen (aan die kant heb ik nog een paar cm marge), maar aan de bovenkant echt niet. De enige oplossing zou dan zijn om de velux 10 cm naar boven te verplaatsen, maar dat lijkt me nogal een gedoe.

Alle info is welkom.

PS bedankt iedereen voor alle info op dit forum, dit heeft me tot nadenken gestemd en heeft me onder andere bij isofloc producten gebracht

1 Reactie

Reacties

afbeelding van walter-13
11/09/2007 - 22:07

Je Gording zal een koudebrug zijn ter grote van je raamkaders? Is dat een probleem voor condensatie? normaal niet. Is het de moeite dat zo goed mogelijk te isoleren: zeker wel!

Walter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.