goede isolatie of niet? | Ecobouwers.be

U bent hier

goede isolatie of niet?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steve-4
20/11/2005 - 21:10

hoi ,

heb van rockwool een isolatie gezien wat een mooi alternatief lijkt voor bvb bij renovatieprojecten bestaande muren te isoleren , deze isolatie bestaat uit een harde plaat variërend van 3 tot 10cm dik en reeds bedekt met een laag gips van 10mm , te verlijmen met gewone mortel .
aan de onderuiteinden is er ook een 3cm zonder gips bedekt om een goed verbinding met de vloerisolatie te bekomen .
ook voorzien van v-groef om verbinding tussen platen af te werken met plamuur.
labelrock 406 noemt dit produkt , iemand al enige ervaring mee of enig comentaar op?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
21/11/2005 - 19:17

Steve,

isolatie wordt best aan buitenzijde geplaats, maar spijtig genoeg niet overal mogelijk, een ander nadeel is het gebrek aan dampscherm, met gevaar van condens in isolatie indien er scheuren komen in gipsplaten.

duur i.v.m. isolatie tussen voorzetwand en afgewerkt met gipsplaten

wat doe je met schakelaars en stopcontacten in deze muren?

Stefan

afbeelding van hans-19
21/11/2005 - 19:25

Eén raad: niet doen

Zelf zeer slechte ervaring mee. Platen zijn verlijmt met L-gips dotten op oude muur. Vanalles geprobeerd, meer dotten, L-gips vaster en minder vast.

Probleem is dat de platen te dun zijn en de rotswol teveel meegeeft tijdens het plaatsen, echt nauwkeurig plaatsen is dan zeer moeilijk.

Je kan achteraf (nu dus) de muur hier en daar wat indrukken, hierdoor zijn op sommige plaatsen ook barsten tussen de platen zelf gekomen.

Geen aanrader dus, ik dacht nogthans ook hét alternief gevonden te hebben voor buitenisolatie. De PU-schuim variant is véél stijver (maar vanuit ecologisch standpunt niet te verkiezen uiteraard).

Hans

afbeelding van steve-4
21/11/2005 - 20:11

dat valt tegen , leek me een goed alternatief te zijn .
en die stopcontacten stefan , daar gaan we dan onvermijdelijk koudebruggen maken !
het was maar om het comfort te verbeteren van een reeds bestaande woonst in gesloten bebouwing zonder al te drastische ingrepen uit te voeren .

afbeelding van wout-4
21/11/2005 - 22:18

Steve,

waarom plaats je niet gewoon een Metalstud-voorzetwand ? Dat is echt poepsimpel en je kan het mooi pas zetten, en je steekt er zoveel isolatie achter als je wil en je kan nog een dampscherm nemen ook als je daar behoefte toe voelt (bij isolatie langs binnen wel opletten dat je dauwpunt niet in de isolatie komt te liggen !)

Afwerken kan met gipskartonplaten (eventueel dubbel geplaatst indien akoestische verbetering gewenst) of met gipsvezelplaten.

Een tip : je kan van Gy***c gratis het "Doe-boek" krijgen in de doe-het-zelf zaak, en daar staan alle mogelijkheden vrij behoorlijk en met duidelijke foto's in uitgelegd.

Wout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.