Glaswol onder pur-platen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Glaswol onder pur-platen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wolterkabolter
21/10/2013 - 14:38

Ik ken de stelregel dat isolatie van binnen naar buiten steeds meer dampopen moet worden. Nu bestaat ons zolderdak uit een onderdak, daaronder glaswol tussen de kepers (6cm) en daaronder harde pur-platen (10cm). Perfect volgens de regel dus. Aan de binnenkant willen we dit nu afwerken met gyproc en metal studs. Om toch nog wat extra geluidsisolatie te bekomen, zou ik tussen de metal studs nog graag wat glaswol (5cm) steken, uiteraard afgedicht met een dampscherm aan de binnenkant. Nu is mijn vraag of dit problemen gaat geven in verband met condensvorming? Bij voorbaat dank voor het advies!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
21/10/2013 - 16:21

http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/index.php?&d0=1.25&mid0=...

 

ik zie geen problemen, zal wel deftig geisoleerd zijn op die manier, in feite is het niet nodig maar kom je bespaart 0.2l/m2 op 100M2 dak is dat 20liter per jaar, of op 30 jaar is dat 600liter. Als je die isolatie kunt steken voor 360euro is het rendabel, zoniet is het een klein beetje overkill, en speculeer je op een goeie stijging van de energieprijzen.

afbeelding van stefan-14
21/10/2013 - 16:50

geen probleem wanden in HSB die passief zijn hebben heel dikwijls een leidingspouw met 50 mm glaswol, rotswol, houtvezel isolatie

 

 

afbeelding van robin demey
23/10/2013 - 00:30

Glaswol als geluidsisolatie in uw hellend dak? Dat moet je me toch eens uitleggen hoor.

 

Glaswol is een goede geluidsisolatie om contactgeluiden te isoleren, zoals tussen twee volledig los van elkaar staande draagmuren (gemene muur). Maar glaswol houdt amper luchtgeluid tegen.

Geluidsisolatie in een hellend dak dient vooral 'zwaar' te zijn: papiervlokken of houtwol zijn hiervoor beter geschikt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.