glaswol bevestigen gemene muur (lew rijhuis) | Ecobouwers.be

U bent hier

glaswol bevestigen gemene muur (lew rijhuis)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van martti
08/08/2013 - 11:41

Hoi Ecobouwers, ik ben een rijhuisje aan het verbouwen in de stad tot LEW. Ik zet voor de gemene muren (20cm volle baksteen) een extra snelbouw binnenmuur (14cm). Ik wil dan de ruimte (10cm) tussen de gemene muur en de nieuwe binnenmuur opvullen met harde glaswolplaten. (bvb. multimax 30?) Hoe ga ik te werk? Hoe bevestig je de platen? Hoe voorkom je luchtstroming? Hier en daar zitten er onregelmatigheden in de gemene muren van +- 1cm. Alvast bedankt,

4 Reacties

Reacties

afbeelding van PatrickM
08/08/2013 - 12:26

Hier en daar een spouwhaakje, en als de isolatie strak aansluit tegen jouw eigen nieuwe binnenmuur is het ok.

 

Je kan er ook een houtskeletje tegen zetten, dan kan je voor de zelfde muurbreedte 24 cm isoleren... of misschien is voor een gemene muur een houtskeletje in sls140 voldoende, en dan hou je meer binnenruimte over.

afbeelding van martti
08/08/2013 - 12:38

Dan zullen de spouwhaakjes in de nieuwe binnenmuur moeten komen om het goed te laten aansluiten, niet? Lijkt me niet zo simpel...

Ik heb niet geopteerd voor houtskeletje om de thermische inertie wat te verhogen.

afbeelding van FrankD
08/08/2013 - 17:06

Kijk es op http://www.ecobouwers.be/forum/post/isoleren-xps-platen-zonder-muurankers

In uw geval lijkt me een harde isolatieplaat van 6 cm met aan de buitenzijde (gemene muur zijde) een halfharde isolatieplaat van 4 dik (vb isover party wall)

Het geheel vast zetten dmv de voorgestelde isolatiepluggen aangehaald in de bovenstaande link. In dit geval pluggen van 10 cm lang die dus het hele isolatiepakket vasthouden.

 

die halfharde plaat tegen de gemene muur helpt beter de oneffenheden * ongelijkheden van 1cm te overbruggen...
Die harde plaat ertegenaan heeft een betere isolatiewaarde. Isolatiepluggen van 10cm houden de boel bijeen op de muur.
Daarna je snelbouw goed aansluitend ertegen zetten. Bij deze constructiecombinatie krijg je geen enkele luchtstroom (convectiestroom)
Je R-waarde zal +-3 worden, wat voor een gemene muur voldoende is (tenzij er een deel buitenmuur is)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.