Gevolgen onvoldoende capaciteit en black-out | Ecobouwers.be

U bent hier

Gevolgen onvoldoende capaciteit en black-out

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van calypso
16/08/2014 - 18:13

Meer dan de helft van de Vlaamse ¬gemeenten weten nog niet of ze in een zone liggen die ¬zonder stroom kan worden gezet bij onvoldoende capaciteit .
Ik heb een 3-fasige aansluiting (400V- 32 Amp.) en 3-fasig aangesloten zonnepanelen op mijn dak. Als onze gemeente zonder stroom wordt gezet stopt ook de werking van mijn zonnepanelen.
Om te voorkomen dat het licht uit gaat en mijn diepvriezers zonder elektriciteit komen te zitten denk ik er over om een 3-fasige diesel-stroomgroep 400V - 16 Amp. aan te schaffen.
Als ik de hoofdzekering afzet en mijn volledige installatie aan die stroomgroep hang weten/meten de omvormers van de zonnepanelen dat en mijn panelen kunnen terug gaan geven. Wat nu als die panelen meer geven dan ik op dat ogenblik verbruik?
Teruggeven op het net gaat niet ==> ik heb de hoofdschakelaar afgezet omdat ik niet heel de omgeving van stroom ga voorzien met mijn dieselgenerator.
De 3-fasige diesel-stroomgroep 400V - 16 Amp moet dan ook geen stroom leveren - alleen spanning, maar wat gebeurt er met de op dat ogenblik teveel geleverde stroom van mijn zonnepanelen?
Wat kan er crashen?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van brother paul
17/08/2014 - 14:08

misschien zo'n SMA systeemke zetten met batterijbackup ? Dan gaat uw teveel energie naar de batterij, slaat uw generator maar aan bij tekort aan energie etc

 

afbeelding van Yannick Willox
18/08/2014 - 09:55

1. op het moment dat de stroom uitgaat is er waarschijnlijk toch geen zon.

2. je kan altijd manueel je omvormers loskoppelen. Dat is normaal gezien simpel (en verplicht mogelijk) op alle modellen.

Een batterijbackup - daar zit ik nu ook van te dromen. Jammer dat genoeg batterijen nog steeds zeer duur zijn...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.